Agent: Liverpool har hört av sig om Neto

Bild till nyheten Agent: Liverpool har hört av sig om Neto
Enligt agenten Stefano Castagna planerar Liverpool att knipa den brasilianske målvakten Norberto Neto framför näsan på Juventus.

Den 25-årige Fiorentinakeepern har sedan tidigare deklarerat att han lämnar klubben efter säsongen och seriekonkurrenten Juventus tycks ha öronmärkt Neto till att bli reserv och framtida efterträdare till 37-årige Gianluigi Buffon.

Men Neto vill spela förstalags fotboll och agenten Castagna förnekar att spelaren och Juventus skulle vara överens.

"Det enda som är officiellt är att Neto inte kommer att stanna i Florens", säger han till  Gazetta TV. 

"Sedan 1 februari, då det blev möjligt att prata med andra klubbar, så har intresset stegrat för Neto från England, Tyskland, Spanien och förstås Italien."

"En av klubbarna är Liverpool men sedan är det också en spansk toppklubb som har hört av sig. Så nu handlar det om att grabben måste fatta rätt beslut för framtiden."

"Han är ung och har vuxit massor, men redan som 18-åring var han en av Brasiliens bästa målvakter", konstaterar Castagna. 

Neto lämnade moderklubben Atletico Paranaense för Fiorentina för 1,5 miljoner pund sommaren 2010. En kattvig keeper med snabba reflexer som värderas till runt 6 miljoner pund, men som alltså går som free agent i sommar.

Simon Mignolets fina form under 2015 lämnar förstås inga garantier för att Norberto Neto skulle gå direkt in i en startelva på Anfield, men chansen är större att han konkurrerar ut belgaren än Buffon. 

"Om man väljer att gå till en toppklubb så är det självklart att man måste konkurrera med andra bra målvakter. Men om du skriver på för en av Europas tio största klubbar, så är det en möjlighet man verkligen måste fightas för."

Att Liverpool redan har två brassar, Lucas Leiva och Philippe Coutinho, bör kunna vara till  fördel om det skulle skrida till förhandlingar.

Klubben har tidigare haft en brasiliansk målvakt, Diego Cavalieri, som skrev på för 3,5 miljoner pund 2008. Han gjorde dock bara tio matcher och kunde aldrig konkurrera ut Pepe Reina och återvände till Brasilien och Fluminese efter en kort sejour i italienska Cesena. 

Cavalieri har dock sedan dess gjort tre landskamper för Brasilien. 

Källa: Liverpool Echo 


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer