Balotelli hårt drabbad av näthat

Bild till nyheten Balotelli hårt drabbad av näthat
Mario Balotelli har tagit emot mer än 4000 rasistiska meddelanden via sociala medier den här säsongen, rapporterar organisationen Kick It Out. Lagkamraten Daniel Sturridge har tagit emot mer än 1000 diskriminerande inlägg.

Enligt Kick It Outs undersökning i samarbete med Tempero och Brandwatch har det skickats 134 000 diskriminerande meddelanden under den här säsongen, varav 39 000 direkt till Premier League-spelare.

Framför allt har man granskat Balotelli, Sturridge och Arsenalforwarden Danny Welbeck.

Övergreppen har lett till att Kick It Out har bildat en expertgrupp med uppgift att ta itu med fotbollsrelaterade hatbrott på nätet. Organisationen arbetar i nära samarbete med klubbar, polis och olika sociala medier.

"Det är verkligen chockerande. Vi visste att det var ett problem, men även vi blev chockade. En enda spelare (Balotelli) har fått över 4000 kränkande meddelanden och det är fruktansvärt", säger Kick It Outs direktör Roisin Wood till Press Association Sport.

"Vi kan inte acceptera att spelare drabbas av denna nivå av missbruk så vi har bildat denna expertgrupp för att se hur vi kan lösa detta."

Balotelli bombades exempelvis av rasistiska inlägg då han twittrade "Man utd...LOL" efter 5-3-förlusten mot Leicester i höstas.

"Många av förövarna är unga människor som behöver utbildas för att inte sitta hemma på rummet och skriva hat-inlägg. Men det är också en fråga för hur sociala medier ska behandla det här i framtiden."

Kick It Out började ta emot klagomål om övergrepp på sociala medier under säsongen 2012/13 och har sedan dess rapporterat alla incidenter till Sann Vision - en nationell rapporteringsenhet som har utvecklats för att hantera hatbrott på nätet.


12 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer