"Financial Fair Play här för att stanna""

Bild till nyheten "Financial Fair Play här för att stanna""
Michel Platini dementerar att UEFA kommer att göra några större regelförändringar kring Financial Fair Play.

UEFA-presidenten avisar därmed de tidigare uppgifterna om att den mäktiga organisationen är beredda att ompröva och till och med skrota FFP.

Däremot kommer man att göra en del finjusteringar i regelverket för perioden 2015-2018.

"Klubbarna måste fortsätta att leva och efter förmåga. Vi har varit inne i en lång process där vi har tagit hänsyn till klubbägarnas synpunkter. Slutsatsen är att alla vill att Financial Fair Play ska bestå. Målet med regelverket kommer alltid att vara detsamma. Vi har bara jobbat med att förbättra regelverket så att klubbarna får bättre tillväxtmöjligheter", säger presidenten till uefa.com.

"FFP har medfört en dramatisk förbättring av klubbarnas ekonomi, vilket i sin tur har medfört att sporten har återvunnit sitt goda namn och rykte. På kort tid har vi nått målsättningen med FFP, nämligen att få europeisk fotboll på benen igen genom att klubbarna har fått en mycket mer solid finansiell grund att stå på."

"Vi för en konstant dialog med klubbägarna. Financial Fair Play kommer att bli kvar. Vi har lärt oss mycket under de senaste tre åren och de föreslagna regeländringarna byggs på den succé vi har haft. Samtidigt som vi anpassar reglerna till att klubbarna får ännu bättre ekonomi."

Den 29-30 juni sammanträder UEFA Executive Committee i i Prag för att fastlägga regelverket för FFP. 


2 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer