Maldini hyllar Gerrard

Bild till nyheten Maldini hyllar Gerrard
Den forna backgiganten Paolo Maldini ställer sig i raden av världsstjärnor hyllar Steven Gerrard. Italienaren jämför Gerrard med Milans före detta kapten Franco Baresi i sitt sätt att leda laget och drar sig till minnes finalförlusten mot Liverpool i Istanbul.

Paolo Maldini har mött Steven Gerrard i två finalen i Champions League med en vinst vardera för de båda legendarerna. De har också mötts i landslagssammanhang och Maldini känner väl till Stevies storhet som spelare och som kapten.

"Vad jag alltid gillat med Steven är att han på planen var väldigt tyst, men ändå inspirerade sina lagkamrater med hans styrka och skicklighet, inte så mycket med ord.

"Jag har ett annat exempel på en kapten som var, låt oss säga tyst men lätt att följa tack vare sitt beteende på planen, det var Franco Baresi. Det man kan lära sig, och vad jag har lärt mig genom att titta på spelare som Steven och Franco Baresi, är att göra snarare än att säga. Han var en som verkligen utmärkte sig på planen genom hans talang. Det gjorde honom lätt att följa."

Paolo Maldini är likt Steven Gerrard en spelare som har hållt sig till en klubb hela livet och som för alltid kommer ha en speciell plats i supportrarnas hjärta. Maldini har en oerhört imponerande prissamling med bland annat fem europacupsegrar, sju Serie A segrar och silver i både EM och VM. Totalt spelade han 23 år i världsfotbollen och bör alltså veta vad han pratar om.

"Jag tycker Steven har varit en absolut komplett spelare. Han har personlighet, teknik, han kunde agera speluppläggare, han kunde spela defensivt, och han kunde göra mål. Frisparkar, straffar - allt. En modern, komplett spelare.

"Jag har ett väldigt klart minne från finalen vi förlorade i Istanbul, när han hjälpte hjälpte sina lagkamrater i defensiven. Han började spela i defensiv position och hann med att tackla varenda Milanspelare.

"Det var en väldigt speciell match eftersom vi dominerade matchen i 110 av 120 minuter. Men jag måste säga att han utgjorde skillnaden genom att agera som en förebild. Han sätt att försvara och stå emot hjälpte dem att nå ett resultat som oerhört oväntat efter hur de första 45 minuterna sett ut."

Källa: Liverpoolfc.com

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer