U21 förlorade mot Babbels Luzern

Bild till nyheten U21 förlorade mot Babbels Luzern
Liverpools U21-lag förlorade med 1-0 mot Markus Babbels FC Luzern i en träningsmatch på Swissporarena i Schweiz i går kväll.

Brassetalangen Allan Rodrigues de Souza, som satt på bänken under förstalagets möte med HJK Helsingfors i söndags, startade U21-matchen på mittfältet. Liverpool har värvat Internacional-spelaren för framtiden och han väntar just nu på arbetstillstånd från sin nuvarande klubb.

Allan startade på mittfältet tillsammans med Pedro Chirivella som hade återhämtat sig efter skadebekymmer. Chirivella blev utbytt i mötet med Swindon i lördags.

Liverpool hade accepterat en inbjudan att spela matchen av den före detta trippelhjälten Markus Babbel.

Michael Beales mannar gjorde en bra insats men lyckades inte få hål på schweizarna.

Ryan Kent hade återigen en imponerande match och träffade ribban med ett hårt skott innan hemmalaget tog ledningen strax innan pausvilan.

Gästerna spelade oerhört bra efter den första halvleken och Jerome Sinclair hade en träff i stolpen medan Harry Wilson dessutom träffade virket vid två tillfällen.

''Luzern startade starkt och dominerade i första halvlek men vi var fantastiska efter paus'', sa U21-managern Michael Beale (huvudbilden) till Liverpools officiella hemsida efter slutsignalen.

''Allan gjorde en bra match och växte ju längre tiden gick. Corey Whelan hade en bra match i försvaret och vår målvakt Ryan Fulton ser väldigt pigg ut och storspelade mellan stolparna.

''Harry Wilson, Jerome Sinclair och Sergi Canos stod också för fina insatser men vi hade inte turen med oss att lyckas kvittera.

''Det var en fantastisk erfarenhet att få spela här och jag skulle vilja tacka Markus och FC Luzern som arrangörer''.

Liverpools U21-lag: Fulton, Whelan, Maguire, Allan, Cleary (Randall 45), Chirivella (O'Hanlon), Dunn (Wilson 45), Madger Gomes (Hart 45), Sinclair, Brannagan (Canos 70), Kent (Yesil 80).