Presskonferens: Klopp inför Southampton

Bild till nyheten Presskonferens: Klopp inför Southampton
På eftermiddagens presskonferens inför cupkvarten mot Southampton svarade Jürgen Klopp på frågor om målvaktspositionen, bortaformen och Steven Gerrard.

Liverpool Echo rapporterade tidigare i dag att Klopp skulle ge Adam Bogdan chansen mellan stolparna. Simon Mignolet har fått en del kritik den senaste tiden, men managern har inte gjort sitt val ännu:

''Jag har inte snackat med målvaktstränaren ännu. Bogdan kan komma att få speltid, men det får vi avgöra efter presskonferensen.

''När vi ändå är inne på målvakter så är det rätt läge att diskutera målvaktssituationen i klubben. Jag är nöjd med vår målvaktsuppsättning och vi letar inte efter någon förstärkning. Jag har jobbat med många målvakter under de senaste åren, och Mignolet är en av de smartaste jag har träffat.

''Han är väldigt öppen, och han är ung nog för att kunna utveckla sig och bli bättre. Han har inte haft det enkelt innan jag kom hit, men sedan jag tog över finns det inget att kritisera. Däremot måste vi lära oss att ge målvakterna bollen i rätt situationer.

''Jag får se vem det blir mellan stolparna i morgon, kanske Bogdan eller kanske Mignolet, men överlag är vi väldigt nöjda med båda två.

Klopp om bortaformen:

''Alla matcher är olika, och man måste alltid vara beredd att anpassa sig till varje match och ta med sig självförtroendet. Det skulle vara lätt att påstå att det är enklare för oss att spela på bortaplan eller mot lag med mycket bollinnehav, men så är det inte. Utvecklingsmässigt måste vi träna på att reagera snabbare på allt som händer under matcherna. Om man försvarar sig bra och får bollen, måste det också gå fort framåt.

''Vi har bra fart och disciplin, vi gjorde mycket bra i matchen mot Crystal Palace med passningar och rörelse. När det är tätt och svårt att komma igenom måste du använda större ytor av planen och finna en lagkamrat som befinner sig i en bättre position. Det är en sak att veta om det, och en sak att göra det''.

Om Steven Gerrard:


''Han kommer inte att spela, men han är i bra form'', skojade Klopp. ''Gerrard var en väldigt viktig spelare för klubben i många år, och han är fortsatt viktig nu när han tränar med oss. Alla hade ett leende på läpparna när de såg honom igen. Vi hoppas att vi kan hjälpa honom, och att han kan hjälpa oss''.

Källor: Liverpoolfc.com, liverpool.no, Sky Sports.


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer