Inför: Southampton - Liverpool

Bild till nyheten Inför: Southampton - Liverpool
Liverpool hoppas kunna ta ett kliv närmare en cuptitel i morgon när Southampton väntar på bortagräs i kvartsfinalerna av Capital One Cup.

Fem senaste mötena på St Mary’s (samtliga i Premier League):
14 mars 2004, Southampton – Liverpool 2-0
22 januari 2005, Southampton – Liverpool 2-0
16 mars 2013, Southampton – Liverpool 3-1
1 mars 2014, Southampton – Liverpool 0-3
22 februari 2015, Southampton – Liverpool 0-2


Southampton

Saints har en hyfsad form trots två nederlag i rad mot Manchester City och Stoke. Laget hade vunnit sex av de åtta senaste matcherna före de två förlustmatcherna.

På vägen till ligacupkvartsfinalen har de slagit ut Championshipklubben MK Dons med 6-0 på hemmaplan, samt Aston Villa i den förra matchen med 2-1 på St Mary's.

Klubben saknar lagkaptenen Jose Fonte efter att han åkt på en knäskada i mötet med Manchester City i helgen. Hans ersättare, Steven Caulker, förväntas få fortsatt förtroende i onsdagens cupmatch. Förutom Jay Rodriguez, Florin Gardos och Fraser Forster har Southampton inga andra skador på förhand.

Graziano Pelle kommer troligen att gå rakt in i startelvan efter att ha missat City-mötet på grund av avstängning. Managern Ronald Koeman kan också komma att välja Shane Long.

I övrigt sägs även Jordy Clasie och Dusan Tadic knipa en plats i Southamptons laguppställning.

Ronald Koeman inför matchen: ''Det är ett väldigt viktigt möte eftersom Southampton bara har två möjligheter att vinna en titel - FA-cupen eller ligacupen. Vi vill nå semifinalerna men vi har först en fantastisk match framför oss. Arenan är utsåld och Liverpool gör bra ifrån sig under sin nye manager.

''Vi vet att Liverpool föredrar pressfotboll och om du lyckas stå emot pressen har du många alternativ och möjligheter, vilket vi visade i andra halvlek mot Manchester City''.

Trolig startelva enligt skribenten: Stekelenburg, Yoshida, Caulker, Bertrand, van Dijk, Davis, Wanyama, Tadic, Clasie, Mané, Pelle.


Liverpool

De rödklädda går in till kvartsfinalen med sex segrar på de sju senaste matcherna inom alla turneringar.

Liverpool har tagit sig till den här rundan genom att besegra League Two-laget Carlisle United på straffsparkar. Därefter knep Jürgen Klopp sin första seger som Liverpoolmanager när Bournemouth förlorade med 1-0 på Anfield.

Jürgen Klopp bekräftar att varken Daniel Sturridge eller Jordan Henderson kommer starta morgondagens cupmatch mot Southampton. Det är också oklart om Philippe Coutinho är redo för spel.

Henderson och Sturridge var tillbaka på planen i söndagens ligamatch mot Swansea, men de kommer inte att starta ligacupkvarten mot Southampton i morgon.

''Det är positiva nyheter att de är tillbaka, och att vi lyckades knipa trepoängaren'', berättade Klopp på dagens presskonferens.

''Däremot kan vi inte blunda för att det kan bli förlängning i morgon. Jag vet att 120 minuter är för mycket för de båda, så de kan nog inte starta. De kommer att vara med i truppen så vidare inget speciellt händer.

''Vi ska träna i dag igen, och vi får se hur Philippe känner sig. Vi önskar inte att riskera någonting''.

Sedan tidigare är Mamadou Sakho, Joe Gomez, Danny Ings och Jon Flanagan skadade.

Jürgen Klopp inför matchen: ''Det största misstaget du kan göra är att tänka på nästa runda. Detta handlar endast om Southampton. De lär vara rätt revanschsugna inför den här matchen efter att ha förlorat de två senaste. Nu vill de ge tillbaka.

''Kvartsfinalerna är fortfarande en lång bit ifrån finalen, men jag är exalterad och ser fram emot mötet''.

Klopp har berättat att han kommer ''spela sitt starkaste lag'', men har också poängterat att detta blir Liverpools tredje match på åtta dagar och att rotation kan vara nödvändigt.

Joao Carlos Teixeira fick speltid i förra rundan mot Bournemouth och gjorde bra ifrån sig. Portugisen kan komma att starta onsdagens match eftersom han inte var uttagen i U21-truppen som mötte Manchester United i går.

Akademikvartetten Pedro Chirivella, Jordan Rossiter, Cameron Brannagan och Jerome Sinclair lär troligen inte bli involverade på grund av speltid för U21.

Som Liverpool Echo tidigare har rapporterat blir det antagligen Adam Bogdan mellan stolparna. Klopp startar möjligen med samma backlinje som i helgens ligamatch för att försöka spela samman en fyrbackslinje med tanke på Mamadou Sakhos skadefrånvaro.

Lucas Leiva återvänder från avstängning och går rakt in på mittfältet med Emre Can och James Milner. Jordan Henderson börjar på bänken och matchas sakta men säkert efter sin långtidsskada.

Adam Lallana, Jordon Ibe och Roberto Firmino kan bilda ett tremannaanfall vilket kan göra att Klopp kanske inte behöver riskera varken Philippe Coutinho eller Daniel Sturridge från start.

Managern har också uttalat sig kring Christian Benteke och ifrågasatt om belgaren kan spela så många matcher på kort tid - något som kanske leder till att Liverpool börjar med tre anfallsvapen på bänken.

Trolig startelva enligt skribenten: Bogdan, Clyne, Skrtel, Lovren, Moreno, Milner, Lucas, Can, Ibe, Lallana, Firmino.


Statistik

För andra säsongen i rad har Southampton tagit sig vidare till kvartsfinalerna, men i fjol tog det stopp mot Sheffield United. Senast de gick längre än så här var när de tog sig till en semifinal 1987. Väl i semifinalerna blev det förlust - mot Liverpool.

Åttafaldiga vinnarna Liverpool hoppas kunna nå semifinalerna för tredje gången på fem säsonger.

Liverpool har vunnit tre av de fyra senaste ligacupmötena mot Saints, senast på vägen till titeln 2003.

Sadio Mané gjorde mål och blev utvisad i Premier League-mötet i september på Anfield som slutade 1-1.

Christian Benteke har gjort mål i sina två senaste matcher mot Southampton, båda inom ligaspelet.

Saints har endast förlorat två av de 14 senaste hemmamatcherna i Capital One Cup.

Liverpool har släppt in ett mål per match i de fyra senaste bortamatcherna i ligacupen, varav resultatraden lyder två segrar och två förluster.


Övrigt

Matchen visas direkt på Viasat Fotboll och genom Viaplay-tjänsten med avsparkstid 20:45.
Morgondagens rättskipare heter Robert Madley. Han assisteras av Michael McDonough och Marc Perry medan Andre Marriner är fjärdedomare.
Lottningen till en eventuell semifinal sker efter slutsignalen av mötet mellan Southampton och Liverpool.


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer