Nya LFC-Podden - Möt panelen (Del 6)

Bild till nyheten Nya LFC-Podden - Möt panelen (Del 6)
Under de senaste tre säsongerna har Supporterklubbens egen Podcast - LFC-Podden - rullat på i etern och givit en extra dimension av analyser och åsikter i stort sett varenda vecka. Inför kommande säsong får Podden dock ny form och vi tänkte nu låta er lära känna panelen innan säsongspremiären den 25 juli!

LFC-Podden är alltså snart tillbaka och vi har under sommaren förberett oss genom att bygga upp en härlig grupp människor som kommer att synas och höras under kommande säsong. Det blir en del välkända namn, men också ett par nya röster.

Under denna vecka kommer vi därför att presentera hela gänget som en liten teaser inför säsongspremiären NU på måndag, den 25 juli.

I lördags kunde ni läsa om Fredrik Aidefors, i söndags skrev vi om nytillskottet Kristian Andersson och i måndags och tisdags fick ni möta Daniel Forssell och Carl Sundqvist. I torsdags följde vi upp med en intervju med undertecknad och idag får ni möta krönikör, Robin Bylund, som själv varit den som intervjuat oss andra under veckan. Hur är hans feeling inför den nya fotbolls- och poddsäsongen.

Image and video hosting by TinyPic
* Robin, tillsammans med 'Carra', när han crashade hans avskedsfest 2013 under täckmantel som "Brad Jones brorsa".

Namn: Robin Bylund
Ålder: 28
Sysselsättning: Butikschef
Bor: Malmö

Hur kom det sig att du blev Liverpoolsupporter? 

En naturlig symbios av att mormor är född på Merseyside och att Michael Owen fullständigt förtrollade mig under VM-sommaren 1998.

Vilket är det häftigaste minnet du har kopplat till Liverpool?

Som supporter är Istanbul såklart svårslaget och vi kommer väl att sjunga om hur we won it five times för all framtid. Men personligen värmer det lite extra när man minns dagar och kvällar från Anfield, som när vi besegrade United med 3-1 efter ett Dirk Kuyt-hattrick eller när Everton förnedrades med 4-0 under 2013/2014-säsongen som nästan ledde till det där guldet…

Och sen har jag en häftig anekdot från när jag lyckades crasha Jamie Carraghers avskedsparty i maj 2013 och sitta till bords med Coutinho och Suarez, innan jag avslutade med att sjunga You’ll Never Walk Alone med ”Carra” själv på dansgolvet långt in på småtimmarna.

När blev du medlem i Supporterklubben? – Och varför?

Har varit medlem sedan 07/08 (väl?) och varit aktiv som skribent, krönikör, ordförande och poddare sedan drygt fem år tillbaka. För mig är det självklart att man, för en spottstyver, knyter sig samman med likasinnade supportrar och sätter den svenska supporterorganisationen på världskartan.

Vem är din favoritspelare i dagens trupp? – Och varför? 

Sätter du en kniv mot strupen svarar jag antagligen Philippe Coutinho, men tycker att det är svårt att egentligen peka ut en enskild spelare som sticker ut i dagens Liverpool. Vaknar Coutinho på rätt sida är han dock en gudagåva som hade platsat i vilket lag som helst i världen. Han måste dock växa ut till en ledare som även bidrar med en arbetsinsats och avgörande mål när det verkligen gäller, för att fullt ut befästa sin position som vår stora stjärna.

Tror du att vi får se mer aktivitet under sommarens transferfönster?

Tveksamt nu. Där ska absolut säljas spelare (säkert 5-6 stycken) men jag tror inte vi ska förvänta oss några stordåd på köpfronten. Hade jag fått sitta med både beslutsmakten och pengarna hade jag väl dock fyllt på med både en vänsterback och central, defensivt skicklig, mittfältare till den trupp vi har idag.

Någon drömvärvning?

Nja. Jag och Fredrik Aidefors har ju under flera år i Podden slagit ett slag för Ricardo Rodriguez till att täcka upp vänsterbackspositionen men det verkar som att våra böner inte blir hörda den här gången heller.

Hur tror du det kommer att gå kommande säsong?

Även om jag tycker sommarens transfers, med Mané och Wijnaldum som största utropstecken, är riktigt positiva så tror jag trots allt på ännu en tuff säsong, där Chelsea, Arsenal, City och United har trupper som är hästlängder bättre än våran. Sen har vi numera ett segment med Leicester, Tottenham, West Ham och Southampton som också blir svåra nötter att knäcka. Samtidigt kan vi satsa allt på ligaspelet och förhoppningsvis ha en startelva intakt under stora delar av säsongen. Så ska vi säga femma, trots allt?

Vad ska bli roligast med att vara en kontinuerlig del av Sveriges största LFC-podd?

Jag har ju pratat Liverpool nästan varje vecka i tre år nu och det är alltid förbannat kul. Speciellt med de reaktioner som kommer från andra fans här på supporterklubbens hemsida och via sociala medier. Med vårt nya gäng bakom mikrofonerna hoppas jag också på nya infallsvinklar och det är dessutom extra roligt att vi får in fler riktigt passionerade supportrar som upplevt Liverpool på nära håll under många år.

LFC-Podden kan ni lyssna på via iTunes (sök och följ LFC Podden) eller via SoundCloud.com/lfcpodden.

Ni kan också följa Podden på Twitter (www.twitter.com/lfcpodden) för att alltid vara uppdaterade kring nya avsnitt.


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer