Rodgers: Liverpool är titelkandidater

Bild till nyheten Rodgers: Liverpool är titelkandidater
Jürgen Klopps företrädare Brendan Rodgers anser att hans gamla klubb har en väldigt bra chans att vinna Premier League.

Brendan Rodgers, nu tränare för Celtic i Scottish Premier League, var huvudtränare för Liverpool när klubben senast utmanade om titeln säsongen 2013-14. Då slutade det i misär på andra plats bakom Manchester City.

Jürgen Klopp ersatte Rodgers i oktober förra året och tysken har redan fått fart på "The Reds". Liverpool ligger bara 4 poäng bakom Chelsea som leder ligan.

Rodgers anser att Liverpools trupp kommer att ha användning av erfarenheten man samlade på sig under det senaste titelracet.

"Han har gjort det fantastiskt Jürgen. Han har fått alla att jobba stenhårt och det finns mycket kvalité in den där truppen."

När han fick frågan om hur nära Liverpool är att vinna ligan så sa Rodgers: "Väldigt, väldigt nära.

"Förra helgen mot Bournemouth var snöpligt eftersom att Liverpool var briljanta första halvlek."

"Du leder med 3-1 och det verkar som att du har kontroll på saker och ting och sen bara tappar man allt. Jag har haft några sådana matcher själv."

"Spelarna jag hade när jag var där som t.ex. Coutinho, Henderson och Lucas har bättre erfarenhet nu. Dels så har de gått igenom ett titelrace förr och så har de några år på nacken."

"Det hjälper att de bara har en match i veckan vilket ger dem värdefull tid att förbereda sig för varje match. Jag tror att Liverpool kommer komma mycket nära titeln."


11 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer