Gerrard is back!

Bild till nyheten Gerrard is back!
Liverpool FC har meddelat att Steven Gerrard ska återvända till klubben för en roll i akademin.

Liverpoollegendaren kommer att arbeta som tränare för ungdomar på Kirkby. Han kommer att ha en bred roll med fokus på att utveckla de unga spelarna.

Gerrard börjar sitt arbete under februari vilket kommer att markera en återkomst till klubben där han spelade i hela 17 år av sin professionella karriär efter att ha jobbat sig upp genom akademien. Han har spenderat ganska mycket tid på akademin efter det att han avslutade sin spelarkarriär, där har han arbetat med några av de yngre spelargrupperna parallellt med att han fortsatt sin tränarutbildning.

36-åringen tillför otrolig rutin och expertis tack vare sin fantastiska karriär på den högsta nivån och kommer också att bidra med sin kunskap om klubben och dess värderingar.

Tack vare denna tjänst kommer Gerrard att kunna utveckla sina kvaliteter som tränare med stöd av Alex Inglethorpe. 

Såhär sa Gerrard:

"Det känns som att cirkeln är sluten, att återvända till platsen där min professionella karriär startade. Men detta är inte ett beslut baserat på känslor - det handlar om vad jag kan tillföra till Liverpool."

"Jag tror inte att jag behöver förklara vad denna klubb betyder för mig, men när möjligheten att återvända kom, ville jag se till att det var en betydande roll där jag verkligen kunde hjälpa klubben."

"När jag träffade Alex Inglethorpe och såg det arbete som görs och vad de vill göra i framtiden på Kirkby, då kändes det bara rätt. Rätt alternativ under rätt tid, för båda parter dessutom."

"Detta ger mig en god möjlighet att lära mig och utvecklas som tränare men samtidigt kan jag tillföra också med min kunskap, mina idéer och erfarenhet till de unga spelarna i en väldigt viktig tid för deras utveckling."

Gerrard återvänder till Liverpool efter en känslosam flytt till LA Galaxy i maj 2015 efter 710 framträdanden, 186 mål, 10 titlar och oändligt många minnen som kommer leva i klubbens historia för evigt.

Efter att ha beslutat sig för att lämna den amerikanska klubben under förra året berättade han att hans tid som fotbollsspelare var över.

Alex Inglethorpe menar att anställningen av Gerrard kommer att gynna båda parter.

Såhär sa han:

"Om jag fick välja en person som skulle förkroppsliga de värderingar och den karaktär som vi eftersöker här på akademin så skulle det vara Steven Gerrard. Att han var så exalterad över att bli en del av det arbete vi utför är fantastiska nyheter för alla i klubben."

"Jag tror ingen blir förvånad över att Steven har haft en mängd olika erbjudanden över vad han ska göra framöver. Det fanns alternativ både som tränare och spelare. Men det har varit självklart sen vårt första möte att hans hjärta och hjärna tillhör den här klubben."

"Han har varit väldigt ödmjuk då han gjort klart för oss att han vill ha en roll där han kan tillföra något till Liverpool, han har hela tiden sagt att rollen ska hjälpa klubben mer än han själv."

"Han har uttryckt en vilja att lära sig av oss och coacha ett ungdomslag. Fördelarna för oss kommer att vara otroliga. Detta är en betydande roll som gör akademin och klubben generellt starkare och bättre."

Källa: Liverpoolfc.com


23 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer