Terry Mac om sin stroke och bok

Bild till nyheten Terry Mac om sin stroke och bok
Terry McDermot avslöjar att han drabbades av en stroke ett par dagar efter sin 65-årsdag i december. Nu är legendaren aktuell med en bok om karriären.

"Terry Mac" vann fem ligatitlar och tre Europacuper under sina åtta år på Anfield åren 1974-82. 

Totalt prickade scousern in 81 mål på 329 matcher och räknas som en av klubbens bästa offensiva mittfältare genom tiderna.

I samband med boklanseringen avslöjar han i en intervju med The Mirror att han nyligen vårdats för stroke.

Terry upptäckte att han hade svårt att få fram orden och kände en stickande känsla i läppen. Han uppsökte sjukhus och efter 48 timmar av undersökningar hamnade han på operationsbordet, något som varade i tre timmar.

"Efter en sådan erfarenhet ser man lite annorlunda på livet. Jag hade en liten hjärnblödning eftersom en av blodådrorna i halsen var blockerad till 69 procent. Om jag inte hade blivit undersökt och behandlad omedelbart hade jag drabbats av en större stroke", berättar han.

Operationen, som utfördes i Newcastle, var framgångsrik och Terry var på benen redan till julhelgen. Han riktar ett stort tack till den brittiska hälsovården NHS.

"I tider som dessa, när vården skapar stora rubriker på grund av alla möjliga orsaker, kan jag bara säga att NHS gör mig stolt att vara brittisk. Jag kan inte tacka dem nog. De fick till och med smuggla ut mig från sjukhuset så att tidningarna inte skulle få veta varför jag varit inlagd."

"Någon kom på den smarta idén att rulla ut mig med ena benen i luften, så att det skulle se ut som en gammal fotbollsrelaterad skada. Jag har haft tur, det vet jag. Min fru Carole ringde 111 och beskrev mina symptom, sedan ville rådgivarna snacka med mig direkt."

"Jag protesterade först eftersom Man City skulle möta Celtic i Champions League samma kväll och jag ville se den på tv. Men jag fick klara besked om att det bara var att glömma och ta mig direkt till sjukhus."

Nedan: Favoritminne av "Terry Mac" för 37 år sedan, då skribenten var 13 år. Framröstad till Årets mål i England 1980.

Titta och njut. Hur många gånger som helst!

Terry McDermotts bok kan beställas på denna länk och kostar 195 kronor.


6 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer