Liverpool avslutar med stil

Bild till nyheten Liverpool avslutar med stil
En enorm publik på ANZ Stadium i Sydney fick valuta för sina pengar när Liverpool slog Sydney FC.

Prematch:

Efter att ha säkrat den åtråvärda fjärdeplatsen i söndags så begav sig Liverpool "down under" för att gästa de australiensiska mästarna Sydney FC. "The Reds" hade med sig ett antal legender i truppen, däribland Jamie Charrager och Steven Gerrard. Klopp gav startplatser till de som inte använts speciellt flitigt under slutet av säsongen som t.ex. Alberto Moreno och Loris Karius.

Det var en mäktig publik som slöt upp på ANZ Stadium i Sydney då publiksiffran fastställdes på 72,892. Innan matchen hölls dessutom en tyst minut för de drabbade i den fruktansvärda terrorattacken i Manchester häromdagen. 

Första halvlek:

Liverpool suddade snabbt ut alla tankar om att det skulle bli en avslagen tillställning då man satte högsta tempo från start. Många Liverpoolfans fick säkert nostalgisk värme av att se tröja nummer 8 springa runt ute på planen och slå sina patenterade långbollar som nästan alltid träffar sitt mål. Ja Steven Gerrard visade verkligen sitt gamla jag och bidrog med mycket vilja och fint passningsspel på mittfältet bredvid Lucas Leiva och Ben Woodburn. 

Det var dock en annan engelsman som utmärkte sig rejält under första halvlek då Daniel Sturridge fortsatte den fina form han avslutade säsongen med. Liverpool gjorde sitt första mål bara sju minuter in och det var just Sturridge som stod för det. Ben Woodburn vann snyggt tillbaka bollen och matade passningen till nummer 15 som smart jobbade sig in i straffområdet och avslutade snyggt med högerfoten.

Sturridge fortsatte att sätta skräck i motståndet och han försökte till och med med en fräck lobb från egen planhalva, dock utan lycka. Det var många som var på spelhumör för Liverpool och en annan som var en konstant plågoande för Sydney var Roberto Firmino. Brassen stod för många fina dribblingar och rörde sig väldigt fint i den offensiva tredjedelen. Brassen stod för en elegant lobbpassning till Alberto Moreno som enkelt kunde sätta tvåan bakom Daniel Vukovic i Sydneymålet. 

6 minuter från halvtid så var det dags igen för "The Reds". Sturridge stod för framspelningen den här gången då han skakade av sig försvaren Michael Zullo och skickade in bollen till Firmino. Brassen kunde utan problem styra in den i det öppna målet och Liverpool var i förarsätet på allvar. 

Liverpool kunde haft mer då man ropade efter två straffar men domaren Peter Green valde att inte ge någon av dom. Först var det Sturridge som såg ut att bli fälld i boxen och sedan var det kaptenen Steven Gerrard som tydligt fälldes. Jürgen Klopp blev vansinnig vid sidlinjen men Peter Green lyssnade inte på vad tysken hade att säga.  "The Reds" fick nöja sig med 3 mål i första halvlek.

Andra halvlek:

Andra halvlek bjöd på massor av byten då legenderna Daniel Agger och Steve McManaman fick snöra på sig skorna i den röda tröjan igen tillsammans med den stora talangen Rhian Brewster. Bytena hackade, föga förvånande, upp tempot för Liverpool. Inbytte Adam Lallana hade ett läge utanför efter en dålig rensning av Daniel Vukovic. Connor Randall och Trent Alexander-Arnold blev båda nekade av Sydneys målvakt. 

Sydney gjorde ett sista ryck och inbytte Simon Mignolet fick göra ett antal fina räddningar då Sydneys Chris Zuvela och Matthew Simon hade lägen. Ben Woodburn var nära att göra ett fjärde mål i slutet efter att ha jobbat sig in i straffområdet men han fick aldrig till något avslut. 

Det blev inte mer mål i Sydney och efter matchen så tackade Liverpools spelare och ledare av motståndet och fansen med ett ärevarv. En fin avslutning på en fin säsong för "The Reds".

Matchfakta:

Liverpool: Karius (Mignolet 75), Alexander-Arnold, Charrager (Agger 46), Lovren (Matip 45), Moreno (Randall 58), Lucas (Stewart 45), Gerrard (McManaman 46), Woodburn, Wilson (Lallana 45), Sturridge (Brewster 45), Firmino (Klavan 45)

Publiksiffra: 72,892

Mål: Sturridge, Moreno, Firmino

Matchens spelare: Daniel Sturridge


13 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer