Wilson med i planerna

Bild till nyheten Wilson med i planerna
Skotska mästarna Celtic har frågat om unge Harry Wilson är tillgänglig men fick ett blankt nej till svar.

Harry Wilson har haft en fantastisk säsong för Liverpools U23. Han har visat sig vara en skarp målskytt, en flitig framspelare och en ledare då han burit kaptensbindeln för "The Young Reds" i år. 

Med ett sådant CV hade många nog förväntat sig mer än ett enda framträdande för A-laget i år. Särskilt med tanke på att andra ynglingar som Trent Alexander-Arnold och Ben Woodburn använts betydligt mer.

En gammal bekant som har uppmärksammat Wilsons fina form är Celtics manager Brendan Rodgers. Den nyblivna skotska mästaren frågade om möjligheten att återförenas med sin forna ungdomsspelare, antingen på lån eller permanent. 

Svaret blev dock ett blankt nej från Liverpool. Klopp anser att 20-åringen är en del av hans planer inför 2017/18. Eftersom Liverpool garanterat kommer delta i Europaspel nästa säsong (Champions League eller Europa League) så kommer det finnas mer utrymme för rotation. Det innebär att spelare som Wilson och Joe Gomez kommer få betydligt mer speltid. 

Wilson spelade de öppnande 45 minuterna när Liverpool tog sig an Sydney FC i Australien igår. Han gjorde sin A-lagsdebut i Januari när "The Reds" mötte Plymouth Argyle i FA-Cupen och walesaren värderas högt av Jürgen Klopp.  

Harry Wilson föddes i Wrexham, Wales den 22 mars 1997. Han anslöt till Liverpools akademi när han var 9 år gammal.

11 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer