Manninger lägger av

Bild till nyheten Manninger lägger av
Tredjekeepern Alex Manninger, 39, meddelar att han lägger handskarna på hyllan. Klubben kommer inte att köpa in någon ny keeper – det blir Mignolet, Karius och Danny Ward som får kampera ihop.

Österrikaren kom gratis från Augsburg förra sommaren och har inte varit i närheten av att få spela.

"Jag slutar på en sådan hög nivå som jag aldrig kunnat drömma om. Jag har haft en av mina bästa stunder i karriären här, men nu är det färdigt", säger Manninger.

Hans viktigaste roll den gångna säsongen var att agera rådgivare åt Mignolet och Karius.

"Jag har haft många bra diskussioner med målvakterna, förklarat för demn att hjulen alltid snurrar snabbt inom fotbollen; man kan åka in och ut ur laget från den ena stunden till den andra, men man får alltid en ny chans."

"Det har varit enklare och mer avslappnat för mig eftersom jag inte har var någon konkurrent till dem. Men jag har jobbat hårt varje dag och verkligen gillat det. Standarden är så hög här att jag aldrig kommer att titta tillbaka och säga att jag borde ha fått chansen."

Manningers beslut har snabbt fått olika rykten att cirkulera i medierna. Som till exempel att klubben är intresserad av att värva veteranen Iker Casillas, som är fri att lämna Porto i sommar. Men detta dementeras av LFC.

Jürgen Klopp är för övrigt ointresserad av att köpa in en ny keeper i sommar. Simon Mignolet, Loris Karius och Danny Ward, som återvänder efter sitt lyckade låneuppehåll i Huddersfield, kommer att tampas om förstaplatsen kommande säsong.

Källa: Echo


13 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer