Seger i Asia Trophy!

Bild till nyheten Seger i Asia Trophy!
Liverpool slog ett lurigt Leicester i Hong Kong och kunde därmed krönas som vinnare i Premier League Asia Trophy!

Första halvlek:

Det var två lag som kom ut ur startblocken med stor spellust i den första halvleken i Hong Kong. Tempot var högt redan från avspark och det var Liverpool som började bäst.

Philippe Coutinho prövade Kasper Schmeichel i Leicestermålet redan i den tredje minuten med ett patenterat skruvskott utanför boxen. Dansken kunde avvärja hotet men Liverpools lilla magiker skulle återvända senare i halvleken och revanschera sig.

Trots Liverpools tidiga övertag var det motståndarna som tog ledningen. Christian Fuchs fick öppen gata på vänsterkanten och hittade Islam Slimanis panna vid den bortre stolpen. 0-1 till Leicester och "The Reds" fick återigen betala ett högt pris för slarvigt försvarsspel.

Men det tog inte lång tid för Liverpool att resa sig och sätta kvitteringen. Mohammed Salah plockade upp bollen på högerkanten och lämnade av den till Coutinho. Medans Egyptiern fortsatte sin löpning in i boxen tog Coutinho en touch och lade sedan en magnifik lobb på Salahs panna och kvitteringen var ett faktum.

Jürgen Klopp tvingades till ett byte i den 40:e minuten då James Milner gick ut och höll sig för sitt högra lår. Alberto Moreno ersatte vicekaptenen.

Coutinho var som skrivet inte klar med att visa sin enorma kvalité. Brassen fick bollen på vänstersidan i den 44:e minuten och kunde enkelt dribbla sig in i Leicesters straffområde där han avlossade en riktig rökare i det högra krysset. Liverpool hade vänt på steken och de 40.000 på läktarna höjde decibelnivån avsevärt.

Andra halvlek:

Den nyss skapade ledningen kunde ha suddats ut inom tre minuter efter omstarten dock. Två gånger om dessutom. Jamie Vardy som alltid verkar vara extra pigg mot Liverpool hade två riktiga superlägen att kvittera. Den första gick utanför stolpen och den andra tvingade Loris Karius att komma ut och göra en fin räddning.

Nyss inkomne Marko Grujic hade ett bra läge i den andra änden men hans akrobatiska volley flög tätt över ribban.

Chanserna haglade verkligen i öppningen av andra halvlek som ett resultat av många byten i de båda lagen. Jamie Vardy hade ytterligare ett läge men en fin tackling av Ragnar Klavan avväpnade engelsmannen.

Resten av den andra halvleken var däremot ganska chansfattig. Många byten och det varma klimatet hakade upp spelet och Liverpool kunde se disciplinerat hålla undan och gå segrande ur bataljen.

Jordan Henderson fick lyfta trofén och laget tog ett varv runt planen och tackade den fanatiska publiken. Nu flyger laget hem mot Merseyside innan ett träningsläger i Tyskland väntar.

Matchfakta

Premier League Asia Trophy - Final

Liverpool - Leicester City 2-1

Målen: Slimani (12), Salah (20), Coutinho (44)

Dommare: Robert Madley

Publik: 40,000

Skribentens betyg:

Första halvlek: Karius 2, Alexander-Arnold 3, Matip 3, Lovren 3, Milner 2, Wijnaldum 3, Lallana 3, Coutinho 5, Salah 4, Firmino 3, Origi 2

Inbytta: Moreno (40) 3, Henderson (46) 3, Sturridge (46) 2, Klavan (46) 3, Grujic (46) 3, Joe Gomez (55) 3, Woodburn (55) 3, Solanke (65) 2, Kent (65) 3, Flanagan (85) -