Nya besked om VVD & Keita

Bild till nyheten Nya besked om VVD & Keita
James Pearce skriver att Liverpool kommer att buda på Virgil van Dijk endast om Southampton är öppna att sälja. Chris Bascombe menar att Liverpool inte kommer att lägga ett tredje bud på Naby Keita.

Southamptons tränare Mauricio Pellegrino har bekräftat att Virgil van Dijk tränar ensam efter att ha uttryckt sin vilja att lämna klubben.

Tidigare i somras så bad Liverpool Southampton om ursäkt och meddelade att de la ner intresset för spelaren. Ursäkten kom efter att Southampton anklagat Liverpool för att ha haft olovlig kontakt med spelaren i fråga.

James Pearce från Liverpool Echo skriver att Liverpool kommer att gå mycket försiktigt fram i och med det som hände tidigare, och kommer därför endast att lägga ett bud på Virgil van Dijk om Southampton öppnar upp för en försäljning.

Jürgen Klopp är mycket förtjust i mittbacken och Liverpool är beredda att göra Virgil van Dijk till världens dyraste försvarsspelare med ett bud på £60M. 

Ett bud kommer alltså att läggas endast om Southampton ändrar sig och hellre vill sälja spelaren som inte vill annat än att lämna klubben.

En annan följetong under sommaren har varit den om Naby Keita. 

Liverpool ska enligt Chris Bascombe (Telegraph) vara beredda att lägga ner deras försök att värva spelaren i sommar och istället vänta till nästa sommar.

Liverpool har såhär långt fått två bud på Keita avslagna av RB Leipzig, och nu skriver Bascombe att Liverpool är pessimistiska till möjligheterna att värva mittfältaren. 

Bascombe skriver att Liverpool inte ska vara villiga att höja budet på £66M som blev nekat. Om Bundesliga-klubben inte ändrar sig och vill starta förhandlingar ska Liverpool låta övergången vänta 12 månader. 

Nästa sommar aktiveras en klausul i Keitas kontrakt, som gör att han kan lämna RB Leipzig för £48M.

Bascombe tror att Klopp kommer att bli frustrerad om Liverpool skulle misslyckas i jakten på Keita. Det var spelaren han önskade sig allra mest som en förstärkning till mittfältet, och han ska vara motvillig till att gå ner en nivå när det gäller vilken kvalitet som värvas in för att stärka positionen. 

Klopp tror att han kommer att vinna kampen om spelarens signatur nästa sommar, för en mindre summa än vad Liverpool är beredda att betala denna sommar. Spelaren har inte kommenterat buden, men Liverpool känner att de ligger bra till om Keita bestämmer sig för att lämna RB Leipzig nästa sommar.


14 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer