Sahin: Likheter mellan Brendan och Klopp

Bild till nyheten Sahin: Likheter mellan Brendan och Klopp
Nuri Sahin ser likheter mellan Brendan Rogers och hans tidigare manager i Boussia Dortmund, Jürgen Klopp.

Klopp tog över Dortmund 2008 efter det att de hamnat på en 13:e plats i Bundesliga. Hans offensiva filosofi förde dem från att vara ett mittenlag till att vinna ligatiteln. Dortmund blev under Klopps två första säsongen i klubben sexa respektive femma i ligan, innan de 2011 och 2012 kunde ta hem totalsegern. Sahin hoppas att Brendan Rodgers kan uppnå något liknande på Anfield.

"Det kommer att ta tid att föra Liverpool tillbaka dit de önskar att vara. När Klopp kom till Dortmund hade vi inte en trupp för att vinna ligan. Han ändrade på mycket, han körde in sin egen filosofi. Det tog en tid innan alla lyckades följa den. Han var tvungen att behålla stämingen i laget och vara bestämd. På en sådan här resa når du inte resultat under de första två, tre veckorna, men på långsikt kommer du om du håller dig till planen," säger Sahin till Liverpool FC Magazine.

"Klubben gav Klopp tid för att göra det, och resultatet blev väldigt bra. Klopp är en person som pratar mycket med spelarna, och jag ser Brendan göra likadant. Brendan har haft stort inflytande på mig sedan jag kom hit," fortsätter mittfältaren.

Sahin säger även att han har stora förhoppningar på en annan spelare från Tyskland, nämligen Samed Yesil.

"Samed vet var målet står. Han kan lukta sig till målet, och det är en förmåga som du inte kan träna dig till. Hans statistik är spektakulär, om han fortsätter att utvecklas kommer han att bli en viktig spelare för Liverpool."

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer