Riedle: Klopp perfekt för The Reds

Bild till nyheten Riedle: Klopp perfekt för The Reds
Förre Dortmund- och Liverpoolanfallaren Karl-Heinz Riedle tror att Jürgen Klopp skulle vara som klippt och skuren i rollen som manager på Anfield.

Riedle, som nyss fyllde 50 år och vann Champions League med Dortmund 1997 (sedan han för övrigt blivit stor hjälte i finalen) har följande att säga om sin landsman:

"Jag skulle bli väldigt glad om han fick jobbet eftersom jag anser att han är en väldigt bra coach. Han skulle passa i Liverpool till 100 procent."

"Jag spelade aldrig under honom, men jag har pratat med flera som gjort det och de säger alla att han är taktiskt stark och en person som snackar samma språk som spelarna."

"Han för med sig en massa entusiasm till laget, han är bra på att motivera och jag tycker att båda klubbarna är väldigt lika om man ser till fansen och strukturen."

"Han känner redan till atmosfären och han vet hur han ska få fansen att ställa upp  bakom laget. Det handlar om två stora klubbar, men jag skulle säga att Liverpool är något större. Men Dortmund är en av de största efter Bayern München."

Riedle tror att Klopp relativt snabbt kan få Liverpool att utmana om ligatiteln.

"När han tog över i Dortmund för sju år sedan var inte huvudmålet att vinna ligan de två första åren, men han lyckades med det."

Dortmunds klubbdirektör Hans-Joackim Watzke menar att Klopp har vad som krävs för att träna vilket lag som helst i världsfotbollen.

"Han tog hit flera väldigt bra spelare och han hjälpte upp flera duktiga unga spelare. Vissa som inte lyckats tidigare utvecklades till världsklasspelare och jag hoppas att han kan göra samma sak i Liverpool."

"Pressen blir förstås större jämfört med Dortmund men han har lärt sig så mycket av den varan att han kan hantera det enkelt."

Nickspecialisten Karl-Heinz Riedle gjorde 15 mål på 76 matcher för Liverpool 1997-99. Han blev också världsmästare för Tyskland 1990. I dag driver han en soccercamp i syd-Tyskland.

Källa: SkySports


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer