Nästa match (Premier League)

Crystal Palace klubbmärke Crystal P (H)

lördag 19 jan 16:00

Mignolet: Klopp har lyft oss

Bild till nyheten

Jürgen Klopp har smittat av sig med sin entusiasm och positivitet, säger Simon Mignolet.

Tysken ledde Liverpool för första gången i lördags mot Tottenham Hotspur på White Heart Lane.

Trots att Klopp endast haft en dryg vecka på sig att arbeta med trupper anser Mignolet att spelarna redan tagit åt sig av hans mentalitet.

"Som ni kan se är han mycket entusiastisk och mycket ambitiöst", säger burväktaren. 

”Du kan se att det smittar av sig på spelarna. Han är mycket positiv och han vill att alla ska gå för fullt. Och det är bra eftersom det går vidare till de unga spelarna så det kan jobba på det.”

"Varje manager har sin egen stil och taktik och han arbetade hårt i veckan för att se till att vi satte dem under press. Han talar med alla och det är bra att han ger människor förtroende.”

Divock Origi var närmast att göra mål för Liverpool efter att ha nickat i ribban efter cirka 10 minuter. I andra änden av planen stod Mignolet för tre avgörande räddningar och säkrade en poäng.

"Alla var nöjda med prestationen", säger Mignolet.

"Med bara tre dagar efter landslagsuppehållet, är det svårt. Men det var uppenbart vad han ville göra - att sätta hög press och göra det svårt för dem att spela."

”Vi kanske kan bli lite bättre med att försöka hålla bollen. Vi hade en chans i första halvlek när han träffade ribban vilket var olyckligt, men den går in en annan match.”

"Men det är dags att förbättra oss och att hålla nollan borta mot Tottenham är positivt och vi kan nu se fram emot nästa match."

Källa: Liverpoolfc.com

Bannerbild