Moreno: Allting är annorlunda

Bild till nyheten Moreno: Allting är annorlunda
Alberto Moreno hade svårt att ta en plats i Brendan Rodgers elva tidigare i höst och kokade av ilska inombords. Men nu känner spanjoren stor tillit från nye managern Jürgen Klopp. "Jag känner att han litar på mig", säger 23-åringen.

"Jürgen pratar mycket med mig och tillbringar mycket tid tillsammans med mig. Jag tror faktiskt att all den tid han lagt ner gör att jag presterar bättre ute på planen", säger Moreno.

Alberto fick vänta ett par veckor in i september innan han kom tillbaka in i laget, eftersom Rodgers valde att satsa på 18-årige Joe Gomez.

"Jag var arg, absolut. Men jag tänkte aldrig på att sticka eftersom jag vill stanna här för alltid. Jag var rasande eftersom att jag tyckte att jag tränade och spelade bra".

"Jag kände att Brendan inte trodde på mig, i alla fall i början av säsongen. Han berömde mig alltid för att jag tränade hårt, men jag fick ändå inte spela i de sex första matcherna."

Läser engelska fyra dagar i veckan

Han återvände i laget mot Bordeaux och greppade chansen med båda händer. Sedan dess har den rappe vänsterbacken/vingbacken spelat samtliga matcher, utom ligacupmötet mot Bournemouth i onsdags. 

"Det känns som jag spelar allt bättre och jag känner att jag är med i laget igen. Petningen fick mig att jobba hårdare."

Sedan Klopps entré har allting förändrats, enligt den förre Sevillaspelaren.

"Han visar en enorm lidelse för spelet, något som jag också har. Han vill att man ska uttrycka sig själv ute på planen, att man inte ska ge 100, utan 200 procent när man spelar. Jag tror jag klarar det och det passar min spelstil."

Fyra dagar i veckan pluggar Moreno engelska för att förbättra kommunikationen med Klopp och sina lagkamrater. Däremellan fungerar Lucas som tolk.

"Genom Lucas ber han mig att följa med i anfallen. När jag försvarar vill han att jag ska vara mer aggressiv och närmare spelaren jag markerar. När jag går framåt ska jag inte vara rädd eller anspänd, utan avslappnad med bollen", förklarar Moreno. 

"Fansen blev upprymda då han kom hit och detsamma gäller oss spelare. Vi vet att Klopp är en suverän manager, en viktig manager och en väldigt bra tränare. Vi vet också att detta var viktigt för klubben, en stor förändring."

"Allt är annorlunda. Han har snackat med alla spelare och han har sagt att han kommer att döma oss efter vad han ser och känner. Han sa åt oss att vi alla startar med blanka papper."

Närmar sig storformen

Moreno förväntas starta mot Chelsea i morgon och tycks närma sig storformen. Mot Southampton senast fick han dessutom enorma ovationer för en klockren tackling på Saido Mané. Fansen jublade nästan som efter ett mål.

"Jag älskar när sånt händer. När supportrarna står bakom dig och gratulerar dig för något bra. När det gäller den tacklingen kändes det otroligt. Det är därför som man går ut på planen för att prestera, för fansens skull."

Efter tio omgångar ligger Chelsea på 15:e plats, med hela fem förluster. Liverpool är sex poäng från fjärdeplatsen.

"Chelsea har problem just nu, men man måste ändå förstå att det är Chelsea vi snackar om. De regerande ligamästarna. De har fortfarande en av de bästa tränarna och en trupp med suveräna spelare. Så när man minst förväntar det kan de hitta formen och börja klättringen i tabellen", säger Alberto Moreno.

"Därför är det viktigt att vi är förberedda och varsamma. Men vi reser dit med en mentalitet att vi kan göra tillräckligt många mål för att vinna matchen", avrundar han.

Källa: Liverpool Echo


12 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer