Intervju med Klopp efter segermatchen

Bild till nyheten Intervju med Klopp efter segermatchen
Jürgen Klopp var väldigt nöjd med segern borta mot Rubin Kazan ikväll.

”De första 80 minuterna var mycket bra. Det var inte lätt att spela, och det var inte den bästa planen i världen, även om atmosfären i arenan var perfekt. Även om vi bara gjorde ett mål under de första 80 minuterna spelade vi mycket bra, men det är så i fotboll att måste lära sig att förlora och lära sig att vinna, säger Jürgen Klopp.

”Vi förlorade rytmen lite efter målet, och så småningom blev de lite farligare med höga bollar och frisparkar i slutet.”

Jordon Ibe gjorde det avgörande målet i den 52: e minuten. BT sport träffade Klopp efter matchen och frågade om hur viktigt han kommer att vara i framtiden.

”Det beror på Ibe”, säger Klopp och flinar.

”Han är en viktig spelare och han visar på träningarna varje dag hur bra och snabb han är, speciellt i en mot en. Han har fortfarande en hel del att jobba med, men grunden är verkligen på plats.”

”Han är stark och snabb, men han är mycket ung och har en lång, lång väg att gå i sin karriär, säger Klopp.

Med torsdagens seger har Liverpool sex poäng i Europa League, två poäng bakom Sion och tre poäng före Bordeaux. Klopp har alltså varit obesegrad i sex matcher sedan han tog över, och har vunnit de tre senaste matcherna.

”Det är inte så illa, men det är bra att vi har resultaten och det kommer få oss att tro på våra styrkor. Samtidigt kan vi se att det finns mycket vi kan göra bättre, och det är en bra situation att vara i. Men vi måste hålla oss skadefria nu”, säger Klopp.

Nästa utmaning för Liverpool är hemma mot Crystal Palace på söndag.

”Det är inte optimalt med match så snabbt efter detta, men man måste återhämta sig snabbt. Men detta är bara”, avslutar Klopp.


2 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer