"Säg sanningen om Sturridge"

Bild till nyheten "Säg sanningen om Sturridge"
Dietmar Hamann uppmanar Jürgen Klopp att avslöja sanningen om anfallarens ständiga skadeproblem.

Sturridge, 26, som bara har spelat 106 minuter sedan tysken tillträdde i oktober, fortsätter alltjämt sin behandling efter hamstringskadan borta mot Newcastle den 6 december.

Eller? Vad händer?

Liverpoolmanagern sade igår att det "inte finns en chans" att skyttekungen kan medverka i omspelsmatchen mot Exeter eftersom han inte har tränat med förstalaget.

Sturridges fotades på ett träningspass den 24 december, men har tydligen inte tränat med övriga truppen sedan den 5 december.

"Vi kan inte tänka på honom", menar Klopp.

Klubben har inte heller satt något datum för när 26-åringen kan tänkas göra comeback och Klopp vill att han gör minst 10 raka träningspass innan han kan bli aktuell.

Förre LFC-mittfältaren Didi Hamann är kritisk till behandlingen av Sturridge.

"Klubben har en skyldighet att berätta för fansen vad som är fel. Om han har en hamstring, en ankelskada eller vad det nu rör sig om, så förtjänar fansen som betalar för att se laget spela att få veta sanningen", säger Hamann i en intervju med TalkSport.

"Om man analyserar Jürgen Klopps svar på frågorna om Sturridge (inför Manchester United) så känns det faktiskt inte som att det är så mycket som är fel med spelaren."

"Om det inte är något fel så är det viktigare att vara ärlig och sann mot fansen, än att beskydda en spelare som knappt har spelat de senaste 18 månaderna. Det känns som att han väljer själv när han vill spela. Och om det inte är något fel, varför fortsätter då klubben att beskydda honom?" undrar Hamann.

Didi var själv lagkamrat med Sturridge i Manchester City och fanns med på planen när han debuterade som 18-åring. Han hävdar också att det tidigt fanns tydliga tecken på att Sturridge inte var beredd att bita ihop och spela matcher med smärtor.

"Det var alltid något fel på honom när det började närma sig torsdag eller fredag. Hans rygg, baksida lår, det var alltid någonting", minns Hamann. 

"Om man tittar på statistiken sedan han slog igenom så kan man konstatera att han inte ens klarar av att genomföra en halv säsong – och det har blivit ännu värre sedan han kom till Liverpool."

"Jag säger inte att Sturridge låtsas vara skadad, jag vet inte... Men OM han är skadad, berätta det. Ingen vet ju vad som händer med honom."

Källa: Daily Mail

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer