Klopp vill skriva historia

Bild till nyheten Klopp vill skriva historia
Jürgen Klopp har flyttat in i Steven Gerrards gamla hus och är glad att ex-kaptenen tog med sig alla medaljer och pokaler. I en intervju med Sky Deutschland berättar den populäre managern att han blickar framåt och vill skapa ny historia med Liverpool.

"Det har funnits många stora managers och spelare i Liverpool. De har alla varit med och skapat klubbens historia. Vi jobbar nu för att få skapa nya framgångar för klubben", berättar 48-årige Klopp.

Det har bara gått fyra månader sedan han tog över managerrollen och han har redan hunnit vara involverad i massor av matcher. Det har gått upp och ner i starten, men han är optimistisk.

"Mitt intryck är att alla som är involverade i klubben hungrar efter framgångar."

Klopp har också hunnit med att bekanta sig med stan, folket, klubben och inte minst fansen. Han har dessutom noterat att folket vill ha mer "än bara resultat".

"Det är så Liverpool är. Du kan inte bli någon i klubben utan att vara en bra person. Fotboll är viktig för alla, men de vill ha hela personen. Antingen är du den personen, eller så gör klubben dig till den personen, en som alltid bryr sig om klubben och är ödmjuk."

"Jag känner mig väldigt komfortabel här. Det är en speciell klubb och Anfield är en maffig arena, där man känner av historiens vingslag. Det är en ära och ett äventyr att få vara här."

"Men det sista man kan göra som manager är att vara en drömmare. Det finns en verklighet. Det är klart att det är flott att få ta över Liverpool efter Mainz och Dortmund, men nu är jag här för att jobba hårt."

"Jag går inte omkring och gratulerar mig själv till jobbet – jag har alldeles för mycket att göra. Men samtidigt älskar jag att få jobba i sådan fantastisk miljö."

Matcherna har duggat tätt för Klopp. Klubben har deltagit i samtliga turneringar – fram till tisdagens förlust mot West Ham – och träningspassen har därför blivit lidande. Det har blivit lite tid till vila och träning mellan matcherna.

Fasta situationer har också varit ett stort problem ända sedan han tillträdde posten. Bara Norwich och Bournemouth har släppt in fler mål på "dödbollar".

"Vi har det problemet - och problemet är att man måste förbättra sig så snabbt, för nästa match ligger runt hörnet. Det är inte lätt då det är en massa andra saker som det måste jobbas med samtidigt."

"Men det är en utmaning. Vi gör inte tillräckligt många mål och varje gång motståndarna får en fast situation känner vi att hela stadion känner sig obekväm", avrundar Klopp.


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer