Klopp får shoppa loss

Bild till nyheten Klopp får shoppa loss
Välinformerade reportrarna Chris Bascombe (Telegraph) och Paul Joyce (Express) skriver att Jürgen Klopp kommer att få mer pund att spendera än sina föregångare under sommarens transferfönster. Det förväntas också bli en rejäl storstädning i truppen.

"Klopp har blivit lovad full ekonomisk uppbackningför att bygga upp Liverpools trupp i sommar", skriver Bascombe och fastslår samtidigt att tysken kommer att få mer pengar att röra sig med än någon av hans föregångare i managerrollen på Anfield.

"Klubbledningen har inte bestämt någon särskild budget, men det nya TV-avtalet ger Klopp de resurser han behöver för att förstärka truppen rejält." 

Överst på önskelistan står Mario Götze, som har haft svårt att platsa i Bayern München.

Såväl Bascombe som Paul Joyce (Daily Express) hävdar att Klopp också vill ha den polske landslagsspelaren Piotr Zielinski, som klubben försökte få loss redan i januarifönstret. Mittfältaren är på lån hos Empoli från Udinese, som ägs av Watfords ägare Giampaolo Pozzo. 

Liverpool försökte förhandla fram en övergång för 21-årige Zielinski i samband med att Watford ville ha Liverpoolanfallaren Jerome Sinclair.

Klopp vill också ha Leicesters 18-årige vänsterback Ben Chilwell och enligt Bascombe är det också aktuellt att hämta in en ny målvakt och en anfallare.

"Sju nya spelare brukar Liverpool hämta in varje sommar, men Klopp kan hämta in fler ansikten än så, när man räknar in Joel Matip och Marko Grujic", skriver Bascombe.

"Mignolet skrev nyligen på ett femårskontrakt, men kan vara degraderad till reservkeeper redan då försäsongen startar."

"Alberto Moreno har inte imponerat och ingen av dagens mittbackar har framstått som några ledartyper."

Jose Enrique, Kolo Toure, Joe Allen och Joao Teixeira är andra spelare som förväntas lämna i sommar, enligt Paul Joyce i Daily Express.

Även kaptenen Jordan Henderson är förberedd på att stora förändringar är i görningen.

"Jag tror att Klopp vill sätta sin egen prägel genom att vara aktiv på transfermarknaden i sommar. Det tror jag att alla managers vill egentligen", säger Henderson till Telegraph.

"Jag är säker på att Klopp kommer att hämta in spelare, för att förstärka laget och göra oss bättre. Det kommer att ge oss ännu bättre förutsättningar att vinna troféer."

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer