Klopp: Korten kan kosta oss dyrt

Bild till nyheten Klopp: Korten kan kosta oss dyrt
Jürgen Klopp ogillade att tre Liverpool spelare drog på sig gula kort mot Manchester United igår.

I Europa League blir en spelare avstängd när de har samlat på sig tre gula kort. Om Dejan Lovren eller Alberto Moreno får ett gult kort på Old Trafford nästa torsdag, är de avstängda i den första matchen vid en eventuell kvartsfinal, då de hittills samlat på sig två gula kort. Dock raderas alla gula kort efter kvartsfinalerna.

Dejan Lovren, Jordan Henderson och Philippe Coutinho fick gula kort mot Manchester United i går kväll, trots det faktum att Jürgen Klopp på förhand hade varnat sina spelare om att domaren, Carlos Carballo är känd för att ta fram kortleken. Henderson fick trots detta gult kort innan det hade spelats två minuter av matchen.

”Vi vill inte kritisera domaren för korten som han delade ut hade ingen betydelse för utgången av denna match. Men med tanke på hela turneringen finns ett problem när du får en domare delar ut så många kort, säger Klopp till Liverpool Echo.

”Det var några gula kort till båda lagen i denna match, där du undrar varför de delas ut. Det tilldelades många gula kort och laget som går vidare till nästa omgång kommer få problem med dessa kort, så det är mycket svårt.

”Vi visste inte riktigt hur vi skulle hantera det, eftersom vi inte visste varför han delade ut dem. Ni kunde se att Dejan Lovren var nära att få ett nytt gult kort när han ville ha en förklaring till varför han fick det första. Det är väldigt svårt för en försvarare att spela så länge med ett gult kort, och även för Hendo som fick ett så tidigt.

”Som jag sa, dessa gula kort hade ingen betydelse för utgången av matchen, men laget som går vidare måste ta med sig korten, och det är inte bra.


2 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer