Till minne av de 96

Bild till nyheten Till minne av de 96
Anfield är slutsålt ikväll då Borussia Dortmund kommer på besök. Men det är också kvällen före 27-årsdagen för läktarkatastrofen Hillsborough då 96 supporters aldrig mer återvände till sina familjer. Så här skriver Jürgen Klopp i matchprogrammet:

"Det kommer att vara ett privilegium att få närvara på minnesdagen på fredag som manager för Liverpool Football Club. Det kommer att vara ett privilegium att få sitta tillsammans med familjerna. Det kommer att vara ett privilegium att få lära sig mer om dem och deras erfarenheter."

"På fredag kommer jag att närvara vid den första minnesstunden efter Hillsborough, för att markera årsdagen till denna så tragiska händelse."

"Jag vet att vi också har planer att uppmärksamma det ikväll; det kommer att bli känsloladdat."

"Även om jag fortfarande lär mig om denna klubb, denna stad och denna kultur, är jag redan medveten om betydelsen om av vad som skedde på Hillsborough den 15 april 1989."

"Jag är medveten om den inspiration som de omkomna, deras familjer och överlevande har på klubben och staden Liverpool. Jag vet att de alltid kommer att finnas i våra tankar och att deras minne måste vara centralt för oss alla."

"Jag är också klar över att, som lag och klubb, är vår roll att stötta de sörjande och de överlevande, samtidigt som vi minns och hedrar de som miste sina liv."

"Ikväll, ska vi som lag, göra vårt bästa för att hedra dem och deras minne, tillsammans med supportrarna till Liverpool och Borussia Dortmund."

Källa: Liverpool.no

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer