Klopp laddad för derbyt

Bild till nyheten Klopp laddad för derbyt
I morgon kväll får Jürgen Klopp uppleva sitt första Merseysidederby. Det 226:e i ordningen. "Hittills har jag bara mött vänliga Evertonfans", säger han.

"Vi träffades efter Bournemouth-matchen och snackade igenom lite om hur vi hade spelat, men jag tror inte att någon av spelarna lyssnade egentligen. 

"Alla tänker bara på Everton-matchen nu och det är ok för mig. Det är en kultmatch. Spännande. Och viktig också."

"Derbyn är alltid tuffa matcher, för du måste kunna hantera pressen. Inget av lagen har några fördelar eller nackdelar. Jag har varit manager sedan 2001. Det är 15 år och varje match är viktig. Men derbyn är helt klart speciella."

Klopp har själv erfarenheter från de heta Ruhr-derbyna mellan Borussia Dortmund och Schalke 04.

"Under min första säsong mötte vi Schalke redan i fjärde matchen. Klubben hade inte haft några framgångar på ett tag så den enda match som fansen var verkligt intresserade av var derbyt. I Dortmund säger man att derbyt är viktigare än ligan och du kan känna av det flera veckor innan."

Sedan den 48-årige tysken tillträdde som Liverpoolmanager i oktober har han bara mött trevliga Evertonsupporters.

"Jag har en känsla att rivaliteten mellan Dortmund och Schalke är mer aggressiv. Du kan till exempel inte jobba i Dortmund om du är ett Schalke-fan - och vice versa. Det hade inte gått. När jag var manager bodde jag på en gata där två av mina grannar var Schalke-fans. Det visade de varje dag och de hälsade alltid glatt  när de vunnit, men aldrig när de förlorat."

"Jag har mött en del Evertonians på gatan och de har varit vänliga. Jag har också haft några taxichaufförer som varit Everton-fans och de har alla varit väldigt hyggliga."

"Till att börja med trodde jag att de vara glada för att jag tagit jobbet och att det skulle betyda att Liverpool inte kommer att ha några framgångar de närmaste 20 åren", avslutar Klopp med ett skratt. 

Källa: Liverpool Echo

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer