Video: Klopp inför sitt första derby

Bild till nyheten Video: Klopp inför sitt första derby
Här är vad Jürgen Klopp hade att säga på presskonferensen inför derbyt mot Everton (avspark kl 21 onsdag, Viasat Sport). Bästa nyheten är att Divock Origi är fit for fight.

Klopp om... Skadesituationen:

"Kolo Toure drabbades av kramp mot Bournemouth. Divock Origi fick lite ont i ryggen, men ingen stor sak. Han tränade inte igår, för att inte riskera något. Han är ok. Martin Skrtel har en liten ljumskskada och var inte med mot Bournemouth av den anledningen.

Klopp om... Derbyt:

"Det finns viktigare saker än fotboll, även om det inte verkar så när det ska spelas derby. Man får bara tre poäng för seger, men att vinna ett derby har flera andra bonusar. Vi vill göra våra fans lyckliga".

Klopp om... Att balansera truppen till ligaspel och Europa League:

"Vi kan inte vila spelare i två veckor. Någon trodde kanske att vi inte ville vinna matchen mot Bournemouth, men det är ett stort missförstånd. Vi tog ut det laget för att vinna matchen."

"Bournemouth var en väldigt intensiv match och vi hade haft en chans om vi ställt upp med samma lag som mot Dortmund. Vi är nu i ett läge där vi kan göra förändringar i laget och då måste vi tro å¨ spelarnas kvaliteter."

"Förhoppningsvis ska vi spela nio matcher till och vi kan inte pressa spelarna genom alla dessa matcher."

Klopp om... Hur förberedd han är på derbyt:

"Scouse är ett svårt språk, men jag känner till derbyt. Detta blir mitt första derby mot ett lag från samma stad. Jag upplevde något liknande i Tyskland också."

"Min bristande erfarenhet av Merseyside-derbyn kommer inte att avgöra om vi vinner eller förlorar. Jag ser också att det har varit många röda kort i dessa matcher, men det är en del av spelet som jag gillar här. Det kommer att bli intensivt och vi måste vara aggressiva. Ingen i omklädningsrummet tänker på Europa League innan en ligamatch."

"Fjärdeplatsen är inte särskilt sannolik, men vi har en chans att ta femteplatsen."

Klopp om... Att hantera pressen:

"Det är en av de stora utmaningarna i fotboll. Vi mötte Manchester United och hanterade det bra. Jag vet inte vad som är störst, matcherna mot Everton och Manchester, men vi klarar att hantera pressen."

Klopp om... Vilken stämning han förväntar sig på läktarna:

"Jag vet inte om jag är rätt man att svara på det, men jag är ganska positiv och optimistisk, så jag förväntar mig en mycket bra stämning. Jag är en nykomling, så jag vet inte vad som väntar. Detta är derbyt för folket i Liverpool. Jag väntar och ser, sedan ska jag tala om för er hur jag upplevde det."

Klopp om... Premier League:

"Jag är inte förvånad över kvaliteten på fotbollen här. Det visste jag på förhand. Nästa år kommer jag att veta mer om den här ligan. Jag blev överraskad över hur många matcher vi kan ha under en säsong, men det är en vidunderlig liga."

Klopp om... Kevin Stewart och Sheyi Ojo:

"De har tagit stora kliv på träningarna. Jag hade en träning med bara unga spelare för ett par veckor sedan och blev imponerad över kvaliteten på spelarna. Det är bara upp till dem om de ska lyckas att ta steget upp. Både Sheyi och Kevin gjorde det väldigt bra mot Bournemouth, ett lag som kommer att spela i Premier League nästa säsong också. Jag är väldigt nöjd med dem. Nu är det deras jobb att se till att de får spela fler matcher."

"Jag har haft omkring 45 spelare på mina träningar sedan jag kom hit. Vi vill använda alla spelare som redan är i klubben. I januari hämtade vi tillbaka några på utlån. Jag gav dem chansen och de måste ta vara på chanserna de får."

"Vi såg Cameron Brannagan i Ligacupen. Vilken enastående talang han är! Vi såg Pedro Chirivella mot West Ham och han var också bra. Nästan alla dessa spelare har fin inställning, så det handlar om hur vi tränar dem och hur vi använder oss av dem."

"Liverpools framtid ser väldigt bra ut med alla dessa duktiga unga spelare. Vi måste fortsätta att utbilda dem – och när vi kan – måste vi också visa att vi litar på dem."

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer