Vem stannar, vem går?

Bild till nyheten Vem stannar, vem går?
Nu blickar vi mot en ny säsong och den välinformerade reportern James Pearce på Liverpool Echo siar om vad som kommer att hända med den nuvarande spelartruppen.

Nästa säsong är glasklar: Tre turneringar att kämpa i med full fokus på ligaspelet vilket nu i efterhand känns bra på något sätt. 

"Inga onsdags- eller torsdagsmatcher", som Klopp själv uttalade sig efter matchen igår.

Vi hoppar rakt in i truppen och reder ut:

Kolo Toures vara eller icke vara i laget har lyfts ill ytan efter gårdagens match då ivorianen enligt de flesta var bäst på plan trots sina 35 år. Kontraktet löper ut efter säsongen och det finns inget som talar för en förnyelse trots att mittbacken själv gärna stannar. Kolo är mäkta populär både bland fansen och i klubben, men gårdagens match var troligen det sista vi såg av honom.

Christan Benteke är den som är tänkt att fylla på potten till Klopps värvningar i sommar. Belgaren som gjort 10 mål under säsongen passar inte in i Jürgen Klopps spelstil, detta har bekräftats av många som arbetar nära klubben. Med Danny Ings tillbaka skommer den store belgaren ännu längre ner i näringskedjab och kommer troligen säljas.

Adam Bogdan och Tiago Ilori är två spelare som troligen spelat sina sista matcher i klubben.

Joao Carlos Teixeira, Jerome Sinclair och Jose Enrique kommer också lämna klubben då deras kontrakt löper ut. Enrique och Jordan Rossiter (Glasgow Rangers) har redan lämnat.

På den osäkra sidan plockar Pearce fram trotjänaren Martin Skrtel som gjort 320 matcher för Liverpool och spenderat 8,5 år i klubben. Mittbacken har blivit fjärde valet i backlinjen och med värvningen av Matip är tanken att Skrtel får se sig om efter något nytt. Skrtel själv verkar medveten om det på det sätt han tackade av fansen på efter matchen mot West Brom. Hans vara eller inte vara kommer troligen bero på hur Mamadou Sakhos avstängning kommer att se ut, men blir det 6 månader är säkert Skrtels dagar räknade.

Joe Allen kan också ha spelat sin sista match. Walesarens kontrakt löper ut nästa år och Klopp har kommer sätta sig ner med mittfältaren och diskutera dennes framtid inom kort. Tysken har många gånger sagt att Joe Allen är en spelare han beundrar, dock vill mittfältaren spela regelbundet och detta kan leda till att han vänder hem till Swansea igen.

Lucas Leiva som är den spelare som varit i klubben längst av alla nuvarande spelare. En lojal och rutinerad herre, men har inte lyckats ta en ordinarie plats sedan Klopp tog över. Troligen stannar den defensive mittfältaren även nästa säsong.

Alberto Moreno hade en mardrömskväll mot Sevilla och har många gånger visat prov på dåligt försvarsspel och är väl den spelare som fått flest offentliga "hårtorkar" av Klopp under matcherna. Att värva en ny vänsterback verkar vara prio ett under sommaren, men om man behåller Moreno för hans snabbhet och offensiv är oklart. Men Klopp ska ha siktet på en ny vänsterback som blir startspelare.

Vem kommer stanna då?

Pearce hävdar att näst intill hela startelvan från matchen mot Sevilla kommer att stanna i klubben.

Daniel Sturridge och Adam Lallana har lite lätt ryktats bort, men de båda svarade med att de inte skulle någonstans och det tror inte James Pearce heller. En Sturridge i form är en av världens bästa avslutare och Adam Lallana är definitivt en Kloppspelare då hans styrka sitter i löpningarna.

Philippe Coutinho, Roberto Firmino och Emre Can gjorde alla en ganska slätstruken match igår mot Sevilla men har annars varit de spelare som lyft mest under Klopp. Trion kommer vara kvar i både laget och startelvan till nästa säsong menar Pearce.

James Milner, Divock Origi, Dejan Lovren, Nathaniel Clyne, Jon Flanagan, Danny Ings och Joe Gomez är inte heller i farozonen för en flytt.

Kapten Jordan Henderson är också en spelare som stannar. Vår kapten har fått större delen av säsongen förstörd av skador, men en vältränad och formstark Hendo kommer även att vara vår kapten nästa år.

Vad tror och tycker ni om nuvarande trupp inför nästa år?

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer