Hårdkörning väntar

Bild till nyheten Hårdkörning väntar
När Liverpoolspelarna återvänder till Melwood för pre-season den 2 juli väntar hårdkörning som aldrig förr. Jürgen Klopp och hans stab har planerat tre träningspass om dagen i sex veckor.

Redan i slutet av förra säsongen uttalade sig managern Klopp om att det kommer att bli hårdkörning i sommar, för att truppen ska vara i topptrim till ligastarten mot Arsenal den 13 augusti.

"Det blir självklart tre pass om dagen och jag ser verkligen fram emot pre-season", uttalade sig tysken för Liverpool Echo.

Inför denna säsong har han förstärkt staben med fystränaren Andreas Kornmayer och näringsexperten Mona Nemmer från Bayern München, som ska bidra till att spelarna är i bättre "shape" än någon gång tidigare.

Han har också planerat in hela nio träningsmatcher. Senast det hände i Liverpool var 2003, under Gerard Houlliers ledning.

Klopp har haft ungefär samma upplägg även under sin tid i Mainz och Borussia Dortmund. Det vill säga hårdkörning!

"Vi kommer att fokusera på att det är träning i alla träningsmatcherna. Om vi ställer upp med vårt allra bästa lag under pre-season har jag gjort något fel".

"Träningsmatcher är bara ytterligare ett träningspass, det handlar inte om att besegra motståndaren. Resultaten från matcherna säger ingenting om vår situation."

Spelarna ska infinna sig på Melwood den 2 juli och första träningsmatchen mot Tranmere spelas redan den 8 juli. Normalt brukar Liverpool träna några veckor innan de börjar vässa formen med matcher.

Därefter följer täta matcher mot Fleetwood, Wigan och Huddersfield innan truppen flyger till USA den 21 juli. Där väntar träningsläger i Kalifornien och matcher i International Champions Cup. "The Reds" ställs mot Chelsea och AC Milan i  turneringen. 

De ska också en sväng till St Louis för att möta AS Roma, innan de återvänder till brittisk mark för match mot Barcelona på Wembley den 7 augusti. Redan efterföljande dag drar man till Tyskland och Mainz för den nionde och sista träningsmatchen.

Det enda Klopp inte kan påverka är när Liverpools 12 EM-spelare kan påbörja försäsongen. För dessa spelare väntar tre veckors semester direkt efter att deras nation blivit utslagna ur turneringen.

Däremot kommer Philippe Coutinho att kunna delta under merparten av pre-season, eftersom Brasilien blev utslaget tidigare än väntat ur Copa America.

"Pre-season blir viktig, men den skulle ha blivit ännu viktigare om vi kunde ha haft samtliga spelare tillgängliga från dag ett. Men så är situationen."

"Det är mycket hårt arbete som väntar för att lägga grunden till kommande säsong. Vi avslutar försäsongen i mitten på augusti, men vi kanske måste förlänga den några veckor in i säsongen för de spelare som har deltagit i EM.

"Det kan innebära att de inte spelar i de första matcherna av säsongen, eller att det bara spelar ett visst antal minuter. Allt vi gör handlar om att vara i så god fysisk form som möjligt. Pre-season är nyckeln till det", avrundar Klopp.

Källa: Liverpool Echo

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer