Robbo-wan's Tuppence: En kopp java är en kopp java!

Bild till nyheten Robbo-wan's Tuppence: En kopp java är en kopp java!
Det har blivit någon slags fokus på vad spelare kostar snarare än kvaliteten på en spelare eller en trupp. Det kanske är dags att ändra fokus från sådant man ej kan påverka.

Man vet att fotbollen arbetar med sjuka summor när konkurrenterna kritiserar att en spelare går för 1,1 miljard samtidigt som man betalar 350 miljoner för en annan spelare.

Visst är 1,1 miljard en absurd summa, men i ärlighetens namn så är 350 mille det också (utan att gå in på KSPs förändring genom årtiondena).

Se det så här; idag kostar en kopp kaffe på valfri kedja 35 spänn, men hur många av oss skulle vara villiga att lägga 110 kronor för en kopp?

Det är absurt att ens tänka sig en java för 110 spänn, men i början-mitten på 90-talet ansåg jag personligen att smärtgränsen låg på 18 kr och hade garvat åt att ens ombes att lägga 35 spänn.

Är en kopp Pogba verkligen 4 ggr bättre än en Mané? Självklart inte!

Bryr sig någon som tjänar 3 mille lika mycket om vad kaffet kostar som jag gör? Tveksamt!

Kan någon som är världens bästa barista göra en bättre kopp kaffe för 35 spänn en någon som bara kan hantera dyr utrustning och de dyraste bönorna? Självklart!

Jag tror ju inte att Klopp hade haft något emot att ha en (motiverad) Pogba i sitt lag, men jag tror att han är mer intresserad av att
hitta den rätta blandningen och sedan förädla den till bästa möjliga produkt,
med renast och tätast crema, perfekt extraktion och temperatur.

Jag tror dessutom att Klopp är fullt medveten om vilken utrustning han har och inte bryr sig nämnvärt om konkurrenterna har en bättre polerad zink-disk och en mer skinande espressomaskin.

Allt handlar om rätt blandning och rätt malning till rätt kopp!

Vi borde vara förbi fokuset på vad spelare och saker kostar och fokusera på vad man kan få ut av det man har råd att köpa.

För att fritt citera en viss svensk som numera skall spela fem mil bort från Liverpool:

”Man köper inte en Ferrari och kör den som en Fiat.”

Det omvända gäller också (nej, Poulsen gick inte att köra i 320 knyck) och jag tror att Klopp samlar på sig högprestanda utan att för den delen köpa dyraste bilen på gatan.

You’ll Never Walk Alone!

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer