Lång väg tillbaka för Sakho

Bild till nyheten Lång väg tillbaka för Sakho
Jürgen Klopp ville låna ut Mamadou Sakho innan transferfönstret stängde. Nu måste fransmannen övertyga managern att han är värd en plats i laget.

Mamadou Sakho tackade nej till flera lån erbjudanden under sommaren, efter att han först stängts av pga misstänkt doping, blivit skadad och sedan skickats hem från klubbens träningsläger i USA på grund av bristande disciplin.

Sakho ingår nu i Liverpools Premier League-trupp då han inte kom överens med någon ny arbetsgivare, och är nu tillbaka i träning på Melwood.

”Du måste göra förberedelser och fatta beslut under transferfönstret. Du måste tänka på några saker, och när du gör det måste du vara ärlig med spelarna. Du kan inte ändra din trupp efter att fönstret är stängt. Det är alltså inte bara med ”Mama”, men jag gjorde lika med alla spelare, jag sa till dem vad jag trodde var bäst för varje individ. Han kunde inte spela fotboll under en längre tid och då tänker du hur han ska få speltid, säger Klopp gällande att han ville låna ut Mamadou Sakho.

”Det var meningsfullt ( att låna ut honom), då det förhoppningsvis kommer att bli svårt för honom att få speltid här. Jag säger förhoppningsvis eftersom det innebär att de andra spelarna är i form och vi får med oss resultat.

”Jag är inte så dum att jag har glömt vad han har åstadkommit i det förflutna, det är ingen tvekan om att han måste återfå viss tillit. Nu är vi tvungna att få "Mama" i form och sen vi får se vad som händer, vem som presterar hur vilka resultat vi får med oss. Mama vet vad det handlar om, jag vet vad det handlar om, och det är det viktigaste, avslutar Klopp.

Källa: Liverpool.no


11 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer