Spelade back upp till U18

Bild till nyheten Spelade back upp till U18
Att Roberto Firmino spelade back upp till sena tonåren är det få som tror. Men det avslöjar brassen i en öppenhjärtig intervju.

"Jag började som försvarare. Jag spelade ytterback och blev sedan omskolad till mittback. Jag var försvarare fram till U18-nivå. Det är sant!" 

Han kräver att bli trodd av Daily Mails reporter Dominic King, med en förtid på Liverpool Echo.

Roberto kostade 29 miljoner pund då han kom till Anfield från Hoffenheim i juni 2015, men det var först efter att Jürgen Klopp tillträdde som manager i oktober ifjol som han började visa upp sin rätta potential.

"Jag har varit hyperaktiv sedan jag var liten. Jag gillar inte att vara still. Jag har några perioder under matcherna då jag slappnar av lite, men jag vill helst vara i rörelse hela tiden och så har det varit sedan jag var barn. Nuförtiden är det också det enda sätt som du kan spela fotboll på."

"Jag gillar att slappa, självklart gör jag det! Men när jag är ute på planen springer jag hela tiden. Jag ger allt från första minut."

"Vi har alla våra kvaliteter som vi tillför laget, men managern vill att vi ska springa allihop. Aldrig stanna! Det är så han vill ha det och det är så jag gillar att spela. Att alltid vara i rörelse", tillägger den spelskicklige brassen som fyller 25 år den 2 oktober.

Lever sin dröm

Firmino berättar också att han reste hemifrån som 16-åring, mot föräldrarnas vilja.

"Jag kommer från Maceio där det är varmt året om. Jag flyttade till Florinoples i södra Brasilien, där det är väldigt kallt. Men jag bestod testet och fick till slut en transfer till Tyskland. Jag kunde ha stannat i Brasilien, men jag ville ha en utmaning."

"Jag minns första dagen i Hoffenheim, det var 20 minusgrader! Vädret och maten var annorlunda. Det var tufft, men jag är inte typen som ger upp. Jag tänkte att jag måste kämpa för att mina drömmar skulle bli uppfyllda - och så hamnade jag här i Liverpool."

"Det här är min dröm. Jag har ett avslappnat förhållande till att vara borta från Brasilien. Jag vet att jag kommer att belönas för det hårda jobb jag lägger ner. När jag fick höra om Liverpools intresse så jag en videos för se vad som väntade. De frågade om jag ville komma och jag behövde inte tänka två gånger. Jag sa ja med en gång. I framtiden ska jag njuta, men nu handlar det om att jobba. Jag kommer inte att stanna."

Liverpools Neymar

Ikväll ställs han mot kompisen David Luiz i Chelseas mittförsvar.

"Han är min bästa vän. Det är inte så ofta vi får tid att träffas, men vi snackar på WhatsApp hela tiden. Jag blev lite förvånad över att han kom tillbaka till England, men han är en stor spelare. Vi har inte snackat den här veckan, men jag ser fram emot att möta honom."

Firmino är en av Klopps favoriter och tycks alltid få förtroendet när tysken presenterar sin startelva. 

"Jag mötte Klopps lag under fyra och ett halvt år i Bundesliga. Jag vet vad han vill ha från en spelare. Jag blev väldigt glad när jag hörde att han skulle bli Liverpools manager. Jag kunde inte ha blivit gladare!"

"Jag vet vad han försöker göra med klubben. Han har med sig sitt sätt att jobba och spela på från Tyskland och vi börjar vänja oss vi det. Vi har en mycket stark vänskap. Han är en härlig person. Gör du som han ber dig om så blir han aldrig besviken."

"Om han kan göra mig till Liverpools Neymar? Det hänger på mig."

Så här långt har Firmino gjort 14 mål på 54 matcher i Liverpooltröjan.

Källa: liverpool.no, Daily Mail


8 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer