Oro för dödbollar

Bild till nyheten Oro för dödbollar
Jürgen Klopp erkänner att han är orolig för att West Bromwich ska få med sig en massa hörnor och frisparkar på lördag kväll. "The Baggies" har redan gjort fyra mål på fasta situationer den här säsongen.

Tabelltolvan West Bromwich är experter på så kallade dödbollssituationer, precis som alla andra lag Tony Pulis bossat över genom åren.

"Alla känner till deras spelstil och de kommer att jobba för att få med sig många fasta situationer under matchen", säger Jürgen Klopp.

"De är verkligen starka i luftspelet och alla Liverpoolfans anser att vår enda stora svaghet är just dödbollssituationer. Vi har inte så stora problem med det längre, men vi släpper fortfarande in en del mål."

Liverpool klarade 2-2 med ett nödrop mot "The Baggies" förra säsongen . Svenske Jonas OIsson knoppade in ett och fick ett bortdömt. Många minns säkert också hur Divock Origi kvitterade i den femte övertidsminuten.

"Den goda nyheten är att det inte är enkelt att spela ut oss. Den dåliga är att jag inte är 100 procent nöjd med hur vi försvarar oss på dödbollar. Därför måste vi vara extra koncentrerade", konstaterar Klopp.

Gästerna är också fysiskt tuffa och starka.

"Det vet vi också. Men så länge vi har bollen får dom ingenting uträttat. Då måste de försvara sig mot oss."

"Det kommer att bli viktigt för oss att hitta lösningar på deras uppställniong. De matcher vi har spelat fram till nu har varit bra erfarenheter inför just den här matchen."

"Allt vi uträttat sedan försäsongen startade har varit med tanke på matcher som dessa. Förhoppningsvis kan vi visa att vi har tagit ett stort kliv i rätt riktning", avrundar Klopp.

Källa: Echo

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer