Lovren tackar Klopp

Bild till nyheten Lovren tackar Klopp
Liverpools nr 6 tackar Jürgen Klopp för att han har fått fart på Liverpoolkarriären.

Lovren är den förste att erkänna att han hade svårt att leva upp till transfersumman (20 miljoner pund) då han kom från Southampton sommaren 2014.

Men sedan Klopp tog över efter Brendan Rodgers för ett år sedan har han börjat klämma ur det bästa ur den kroatiske mittbacken. 

Lovren och Joel Matip håller dessutom på att utvecklas till ett riktigt starkt mittbackspar.

"Det har varit upp och ner för mig, precis som för alla andra", säger Dejan till Liverpool Echo.

"Skillnaden är att jag spelar fotboll och miljontals människor ser vad som händer med mig. Det är tufft när du spelar och gör misstag, men jag har alltid trott på mig själv även när andra slutade tro på mig."

"Allt händer av en anledning så jag tror att misstagen har hjälpt mig att bli starkare. Det har varit en bra skola för mig och jag tror att jag har lärt mig mycket av det."

"När jag började spela under Jürgen Klopp så tror jag att folk direkt kunde se skillnaden mellan min första och andra säsong i klubben. Han tror på oss spelare och har hjälpt mig tillbaka till den form jag visade i Southampton under några år och i Lyon några år innan det."

"Jag skulle säga att han jobbar 24/7 med att förbättra allt inom klubben. Han vet allt som händer och sker och han vill att vi ska ge samma 100 procent ute på planen."

Klopp har fått Liverpool att börja spela fantastisk anfallsfotboll. Det vittnar inte minst 30 mål på 11 PL-matcher om. Plus ligaledning på det.

Lovren tror att det är det hårda arbetet från träningspassen på Melwood som börjar ge resultat.

"Vi spelar väldigt snabb fotboll. Vi är inte ett lag som bara åker och försvarar oss. Vi kan inte träna på ett sätt och sedan gå ut och spela med intensiv press. Om du vill spela intensivt så måste du också träna intensivt. Det är vår spelstil."

"Managern ger allt för oss spelare. Han vill ha se samma attityd på träningarna som på planen. Det är samma för mig. När jag går in för något, så gör jag det helhjärtat."

Att hålla nollan tycks dock fortfarande vara ett problem för Liverpool. Det har bara hänt i mot Manchester United. Laget har släppt in 14 mål – mer än till exempel Middlesbrough på 15:e plats – men Lovren anser att det trots allt handlar om att vinna matcher.

"Det sätt vi spelar på är inga problem för mig. Det är klart att det blir tufft om vi inte är beredda på en kontring eller om du möter en forward som är snabbare Usain Bolt. Men som vi spelar just nu har vi mer chanser att göra mål och vinna matcher."

"Vi tränar på detta varje dag och försöker förbättra oss. Varje dag finns saker att förbättra taktiskt, psykiskt och mentalt. Och jag tror att jag kan lära mig något nytt från managern varje dag."

"Jag tror inte att man kan spela den 'perfekta fotbollen'. Jag har bara sett ett enda lag som kunde; Barcelona för några år sedan. Majoriteten av det laget spelade tillsammans i sju-åtta år. Det är annorlunda. Andra lag behöver mer tid."

Trots 6-1-segern mot Watford i söndags och ligaledning jobbar Klopp med att tona ner förväntningarna i media. 27-årige Lovren håller med.

"Det är klart att det är positivt att höra att vi spelar bra och att vi är titelutmanare, men det är verkligen för tidigt på säsongen för att prata om sånt".

"Det bästa scenariot vore om de säger samma positiva saker när det återstår 3-4 matcher av säsongen."

"Just nu kan vi bara säga att 'vi spelar för något.' Men samtidigt är vi inte bara här för att vara en del av Premier League", avrundar han.

5 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer