"Vi hanterar det här också"

Bild till nyheten "Vi hanterar det här också"
Jürgen Klopp går miste om sin playmaker Philippe Coutinho i fem-sex veckor framåt. Men Liverpoolmanagern letar inga ursäkter. "Vi kommer att hantera det också".

"Coutinho är en väldigt bra fotbollsspelare. Så om han inte kan användas de närmaste dagarna eller veckorna är det något som varje lag i världen skulle känna av. Så är det bara", menar Klopp.

"Men jag kan inte använda mig av det som någon slags ursäkt. Hur bra han än är så kan han inte avgöra matcher på egen hand, även om det ibland ser så ut när han tar bollen, dribblar och skjuter."

"Då handlar det om ett mål eller liknande, men sedan måste alla försvara sig. Så det är faktiskt en lagprestation som vi försöker uträtta. Han är absolut en viktig del av laget, men vi kan självklart hantera det också."

Coutinho lär själv ha hemmamatchen mot Manchester City på nyårsafton som mål för sin comeback. Klarar han det missar han "bara" fem ligamatcher, vilket skulle vara tidigare än förväntat.

"Det är inte det bästa scenariot, jag har inte drömt om det här läget och tänkt att det kan vara en bra idé att spela utan Phil ett. Men när det nu står klart att han inte kan spela så måste vi visa att vi kan göra det – och det ska vi. Det kommer att gå fint", menar Klopp.

"Phil är borta, Adam (Lallana) är nära, men inte mot Leeds. Daniel (Sturridge) är kanske nära, men inte helt. De är alla kvalitetsspelare så självklart kommer vi att sakna dem, men vi letar inte efter ursäkter."


6 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer