"Slitet på Melwood betalar av sig"

Bild till nyheten "Slitet på Melwood betalar av sig"
Philippe Coutinho berättar om hur Jürgen Klopps högklassiga övningar på träningsplanen hjälper spelarna att öka självförtroendet och prestera på planen.

Trots den svidande förlusten senast mot Bournemouth så har Liverpool startat säsongen mycket lovande. Detta efter Jürgen Klopps första försäsong i klubben. De röda ligger just nu på en tredjeplats i Premier League med bara fyra poäng från toppen, de har också spelat bra i cupen och har ett dubbelmöte mot Southampton att vänta i en spännande semifinal.

Philippe Coutinho menar att de goda resultaten beror på grunden som lagts under träningarna på Melwood.

"Självförtroende är otroligt viktigt för att prestera ute på planen," sa han till FourFourTwo.

"Jag anser att självförtroendet kommer genom att återkommande träna med högsta kvalitet. Det ger dig en tro på dig själv och din förmåga samtidigt som du får ett bättre självförtroende att ta med det du gör på träning ut till matcherna."

"Om vi bara skapar två-tre chanser under en match så behöver du vara säker på att du kommer att ta rätt beslut i den sista tredjedelen för att sen sätta bollen i mål."

"Jag tror inte att det finns någon hemlig lösning som löser allt, du måste bara träna på att ta dessa beslut så ofta som möjligt."

"Offensiva mittfältare behöver spela med glädje. Med det menar jag att man måste våga dribbla i hög hastighet och få saker att hända i spelet. Om du tränar på det varje dag så kommer du tillslut att nå det perfekta mentala läget för att vara kreativ."

Brasilianaren ger oss också en liten insyn i vad som ligger till grund för, och vad som hjälpt spelarna att göra 35 mål i ligan denna säsong. En målproduktion som är bäst i hela Premier League.

"Vi har jobbat väldigt mycket med vårt passningsspel eftersom tränaren tycker om den typen av spelsätt."

"Något som vi tränar på ofta är att passa tre passningar för att sedan byta sida med en längre pass. Detta repeterar vi ofta på träningar."

"En av anledningarna till varför vi gör detta är för att anfallarna ska försöka smita från sin markering och på så vis öppna upp stora ytor på planen."

Källa: liverpoolfc.com


5 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer