"Vi är redo för krig"

Bild till nyheten "Vi är redo för krig"
Everton har inte förlorat hemma på nio månader och förväntas spela aggressivt och tufft på Goodison ikväll. Men det är inget som skrämmer Liverpoolspelarna, enligt Jürgen Klopp.

Blånäsorna vände 0-1 till 2-1-seger mot Arsenal i tisdags, mycket tack vare en sjuhelvetes fighting spirit och extatiska fans.

Efteråt gnällde Arsene Wenger över Evertons fysiska spelsätt, men Jürgen Klopp menar att hans mannar inte kommer att vika ner sig på samma sätt.

På frågan om han är orolig över ifall hans spelare kan hantera ett fysiskt tufft motstånd, svarar han:

"Nej, inte för en sekund. Det är ett faktum att det kan göra skillnad, men inget som jag fruktar."

"Under de första 20 minuterna mot Arsenal var det annorlunda. Arsenal gjorde mål, inte det snyggaste som gjorts, men det fick ett mål och gjorde det bra ifrån sig. Everton var otroligt aggressiva men kunde inte utmana där de ville. Sedan gav Arsenal bort matchen och stödet från Goodison Park var enormt."

"Som neutral supporter är det härligt att se. Men det är inte lätt, inte ens när atmosfären är underbar."

"Förra året fick vi känna av glödhet atmosfär på Old Trafford i Europa League och i båda matcherna mot Dortmund. Vårt jobb är att se till att det blir så jobbigt som möjligt för hemmafansen att njuta av matchen."

Liverpool har redan vunnit på Emirates och Stamford Bridge den här säsongen och räds inte häxgrytan som väntar dem på Goodison Park ikväll.

"Jag är inte rädd, det är ju bara fotboll. Jag gillar det. Det gör jobbet lite annorlunda men i slutändan är det fortfarande samma jobb. Du kan bara göra ditt bästa och det finns alltid en påverkan från atmosfären på läktarna."

"Vi måste vara riktigt aggressiva, men kan inte passera gränsen för det otillåtna. Det gäller att koncentrera sig på att spela fotboll."

"Vi åker inte till Goodison för att översätta vad de sjunger om oss, vi är där för att spela fotboll. Vi vet att det inte är för oss, vi vet att det kommer att låta högt och känslosamt, så vi får se till att dra nytta det", avslutar Klopp.

Liverpool är obesegrat i de senaste 12 derbydrabbningarna, men de fyra senaste mötena på Goodison Park har slutat oavgjort.

Källa: Liverpool Echo, Telegraph


10 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer