Klopp inför semin

Bild till nyheten Klopp inför semin
Inför onsdagens semifinalretur mot Southampton snackade Klopp bland annat om Gerrard, slitna spelare – och hårt arbete. "Vi letar inga ursäkter, vi måste kämpa för att hitta tillbaka till vinnarspåret."

Här följer en kortfattad översättning från presskonferensen. Videoklipp nedan!

Om Steven Gerrards återkomst:

"Vi har haft ett långt och bra samtal. Alla vet att han är en underbar kille och för mig var det viktigt att få veta vad han själv vill. Han sa att han vill jobba som manager i framtiden och det är perfekt för klubben att han börjar på akademin. Jag ska göra allt jag kan för att hjälpa honom på vägen. Det är en bra nyhet för fotbollen att någon med hans erfarenheter är redo att ta de första stegen."

Om laget fortfarande kämpar om tre titlar:

"Lyssna... vi kämpar i alla matcher och sedan handlar det också om vad som händer runt omkring oss. I cuperna är målet att vinna, i Premier League är det samma sak men det är inte så enkelt att planera. Om Chelsea vinner alla sina matcher finns det inget hopp för andra. Så för oss är det viktigt att genomföra resten av säsongen på bästa möjliga sätt. Vi har utan tvekan kvalitet att kämpa om Champions League-platser och är man bara nära nog i cuperna så kan man kämpa om ännu mer. Men det är inget som vi kan tänka på just nu."

Om Sadio Mané:

"Saknaden av Sadio är inte enda förklaringen till att det inte har gått så bra. Vi gjorde tillräckligt med mål senast (mot Swansea) för att vinna, men ni fokuserar alltid på enskilda spelare, medan jag ser till helheten. Om det var så enkelt att man bara köper in en spelare så skulle alla problem vara lösta, då hade jag gjort det."

Om Joel Matip:

"Det är bra att han är tillgänglig, efter att ha varit borta i sex veckor. Men det största problemet är att vi har varit tvungna att använda samma spelare lite för ofta. Men alla i laget är ansvariga för våra defensiva misstag. Det handlar inte om en spelare, utan vad 6-7 stycken gör."

Om att få en ny match snabbt efter förlusten:

"De senaste veckorna har vi alltid haft en ny match direkt efter. Om det hjälper oss eller inte vet jag inte. Det jag vet är att Southampton är i form och inne i en bra period. Men vi vill också gå till final och det måste vi visa (på onsdag)."

Om Ligacupen:

"Den här turneringen paketeras liksom in i övriga säsongen. Premier League bryr sig inte om att vi spelar semifinal och sedan har en ny seriematch klockan 13 på lördag igen. Det är något vi får acceptera och göra det bästa av."

Om bristen på intensitet i spelet:

"Det är något som ni snackar mer om än vad vi gör. Det var inte anledningen till målen vi släppte in mot Swansea. Även när de hade gjort 3-2 så hade vi 3-4 skott innanför boxen, så det handlade inte om att vi saknade intensitet. Om vi bara hade gjort allt lite bättre så skulle vi haft fler poäng."

Om mentalt slitna spelare:

"Jag bryr mig inte. Ni är säkert också slitna efter den hektiska perioden, men kan bara sitta här och vänta på mig och slipper dessutom springa också. Har vi gjort offsidemål som ingen har sett? Nej. Spelade vi väldigt bra fotboll tills i slutet av året? Ja. Vi måste kämpa. Det här laget kan fortfarande spela vidunderlig fotboll, så tänk inte bara på varför vi förlorade matchen."

"Jag kan känna runt omkring oss att det inte är så positivt nu, men jag vet att det kommer att bli en härlig atmosfär på Anfield på onsdag kväll. Om vi vinner resten av matcherna så kommer alla sitta här och le. Men det finns inga garantier eftersom Chelsea också kan vinna matcher."

Om Southampton:

"Southampton är i bra form nu, med flera fina resultat bakom sig. De kommer att ge allt, men det kommer vi också. Vi vill också till Wembley."

"De försvarar sig alltid djupt mot oss, vilket är ett tecken på respekt. Men det förändringar ingenting. Vi gjorde ingen bra match i den första semifinalen och som jag sa var båda managers frustrerade efteråt. Men det står fortsatt bara 1-0 så allt är möjligt för oss."

"Vi letar inga ursäkter, vi måste kämpa. Det är vårt jobb att ta oss back on track."

Om ny skada på Henderson:

"Nej, det var inte hälen som han fick problem med i lördags, han fick en smäll. Han känner av hälen lite fortfarande, men inget som han inte kan hantera."

Om skadeläget i övrigt:

"Jag måste gå igenom... (tänker länge). No!"


32 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer