Ungtupparna fortsatt viktiga

Bild till nyheten Ungtupparna fortsatt viktiga
Truppens tonåringar kan förvänta sig lite eller nästan ingen speltid alls då bara 15 ligamatcher återstår av säsongen. Men enligt Klopp är ungtupparna på Melwood för att stanna.

Liverpoolmanagern har beslutat att de mest lovande ungdomarna inte ska lånas ut, helt enkelt för att det är bättre för utvecklingen att de tränar ihop med rutinerad proffs och lär sig hans och lagets spelidé från grunden.

Detta gäller i första hand spelare som Trent Alexader-Arnold, Ben Woodburn, Ovie Ejaria, Kevin Stewart, Sheyi Ojo och Harry Wilson.
Lägg därtill Marko Grujic som slitit med skador sedan i slutet av november.

Grabbarna kan, beroende på skadesituationen, bara förvänta sig att hamna på bänken till enstaka matcher men kommer att matchas i U23-laget och i träningsmatcher bakom stängda dörrar.

"Att de får lite speltid har ingen betydelse alls eftersom de redan är etablerade i A-lagstruppen, vilket är det viktigaste klivet för dem", sa Jürgen Klopp på dagens presskonferens.

"Att de får en och annan chans till speltid är en sak, men det viktigaste är att de är involverade i de dagliga rutinerna och att vi inte förstör processen. De är väldigt involverade och har tagit sig till nya nivåer. De saknar erfarenhet, men har mycket talang."

"Unga spelare som har tålamodet att göra det som måste till har en lysande framtid. Så på så sätt är det inget som har förändrat sig."

"Jag kan inte svara på om de får speltid i Premier League. Just nu – och förhoppningsvis kommer det att fortsätta så framöver – har vi inte några stora skadeproblem och därmed fler spelare att välja bland."

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer