Vem är Conor Masterson?

Bild till nyheten Vem är Conor Masterson?
En del ungdomar har fått chansen att imponera på Jürgen Klopp under träningslägret i La Manga. Här kommer lite info om en av ungdomarna, Conor Masterson.

Vem är han?

Conor Masterson är en 18 år gammal mittback från Irland. Han är född i Dublin och är för närvarande kapten för Liverpools U18-lag. Han har tillhört Liverpool sedan 2012 då han anslöt som 13-åring efter att ha imponerat för Lucan United i Dublin.

Hur är han som spelare?

Han har bra storlek vilket man förväntar sig från en mittback men det som sticker ut från hans spel är förmågan att spela bollen. Enligt journalisten Andy Kelly på Liverpool Echo så har han en fantastisk passningsfot och är väl kapabel till att skicka långa och träffsäkra bollar till medspelarna. Masterson är även bra på att föra bollen upp ur försvarslinjen vilket är viktigt för en modern mittback.

Hur har hans utveckling sett ut?

Masterson har utvecklats på ett bra sätt i U18. Han blev utnämnd till kapten inför den här säsongen och ungdomarna har haft en bra säsong. Med två matcher kvar så ligger man trea i tabellen bakom ledarna Manchester City och tvåan Manchester United.

Den unga irländaren har spelat kontinuerligt i mittlåset tillsammans med antingen George Johnston eller Mich´el Parker. Han spelar också i Irlands ungdomslandslag.

Är han flexibel?

Masterson är utan tvekan bäst anpassad till mittbackspositionen men han har behövt fylla på i andra positioner under säsongen. I miniderbyt mot Everton i Januari så spelade han som "sittande" mittfältare efter att Liam Coyle fått en avstängning. Masterson spelade bra i den nya positionen och Liverpool vann med 2-1.

Efter matchen sa U18 tränaren Neil Critchley: "Det är inte lätt för honom eftersom att han är van att spela mittback. Det är som att du skulle spela Joël Matip i Hendersons position ungefär. Men han har en stark närvaro och är för med sig en trygghet till laget."

Hur nära är han A-truppen?

Han har faktiskt varit med i en av A-lagets matchtrupper en gång redan. Det var när Liverpool mötte Exeter City på bortaplan i FA-cupen förra säsongen. Det blev inget spel för den unga irländaren men det är ändå en stor milstolpe.

"Jag kunde inte fatta vad som hade hänt, det var en otrolig känsla. Jag blev lite chockad faktiskt" sa Masterson själv om uttagningen då.

"Klopp sa till mig att om jag fick chansen så skulle jag gå ut och njuta på planen och spela utan press. Att jag skulle göra mitt bästa."

Vad ligger närmst för honom?

Nästa steg är att försöka bryta sig in i U23-truppen. Han har redan gjort ett framträdande i en vänskapsmatch mot FC Nürnberg och då höll Liverpool nollan.

Att få närvara på lägret i La Manga är också en stor möjlighet att imponera på Jürgen Klopp. Det var till exempel under förra årets läger på Teneriffa som Klopp fick upp ögonen för Ovie Ejaria.


6 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer