Firmino osäker

Bild till nyheten Firmino osäker
Firmino är ett frågetecken inför söndagens match mot Burnley. Henderson och Sturridge är definitivt borta. Läs vad Liverpoolmanagern hade att säga på dagens presskonferens.

Om videobedömning i Premier League?

"Jag tycker att det är på tiden att prova det. Vi är inte hundra procent säkra på hur det fungerar, men det bör vara till stor hjälp när det gäller att bedöma offsidesituationer. Jag tror också att det kan ta bort en del press på domarna", säger han om planerna att införa videokameror från FA-cupens tredje omgång nästa säsong.

"Men ta straffsituationen med Suarez och Barcelona till exempel. Är det hundra procent straff? I andra idrotter fungerar det bra, så varför skulle det inte fungera i fotboll. Jag tror också att det kan ta bort en del press från domarna, vilket skulle vara bra. Det låter bra, men vi får se."

Om vad som händer i omklädningsrummet innan match?

"Varför frågar du om detta? (skratt) Det som händer i omklädningsrummet stannar där. Det är individuellt bland spelarna. Alla har sina headset och lyssnar på vad de vill. Självklart pratar vi med dem. Men det är inget party, alla vet vad som väntar."

Om Burnley?

"Med Burnley vet man klart vad som väntar. De är speciella och har den tydligaste planen av alla lag. Jag tror också att de är nöjda med deras komfortabla tabellposition. Men det blir tufft, de försvarar sig, kontrar med långa bollar och är bra på fasta situationer. Det blir inte enkelt."

"Även när de har förlorat så har de förlorat med knappa siffror, så vi måste vara redo. Vi behöver skapa en atmosfär för att nyttja fördelen av Anfield."

Om att nå 100 poäng sedan han tog över managerjobbet?

Klopp är den tredje snabbaste managern att nå den milstolpen.

"Jag har lärt mig mycket om ligan, klubben och spelarna. Vi har också kapacitet att spela riktigt bra fotboll. Vi har kämpat i perioder när vi drabbats av många skador, menen vi har inte utvecklat oss så mycket som det är möjligt. Men atmosfären på Melwood är fantastisk."

"100 poäng låter mycket, men om vi snackar om matcherna där vi inte har gjort det så bra så skulle vi ha nått den siffran snabbare. Men jag känner fortfarande stor glädje till jobbet."

Om James Milners 600:e ligamatch på söndag?

"Han ser inte ut att ha spelat 600 matcher. Det säger jag på ett positivt sätt. Han har anpassat sig till flera positioner under karriären och det är bra för oss att han är användbar."

"600 är en imponerande siffra. Wow. Och det lär komma fler."

Om att Lovren är tillbaka och alla skiftningar av mittbackar?

"Jag har inte haft tid att vara frustrerad över det. Så fort någon är skadad så är det mitt jobb att hitta lösningar. Ragnar Klavan har haft några väldigt bra matcher. Vi får se vad vi gör med Dejan Lovren, vi har inte fattat något beslut. Men det känns härligt att alla är skadefria".

Joel Matip och Dejan Lovren har bara spelat 12 matcher tillsammans.

Om Burnleys taskiga bortaform?

"Den är inte bra, men det beror inte på att de har saknat chanser. Statistik säger inte allt om dessa matcher. Vi måste vara beredda att jobba hårt."

Om dåliga statistiken mot lag från tabellens undre halva?

"Vi snackar alltid om vad som måste göras, men inte om vilken position våra motståndare har före matcherna. Jag vet vad folk säger och hur det ser ut, men jag har ingen Plan B eller något liknande. Vi vet hur vi ska spela, men för att komma i specifika positioner måste man göra de riktiga bedömningarna. Man måste vara så bra man kan på många olika områden. Det är mitt jobb att träna spelarna till detta så att de kan hitta positionerna enklare och snabbare. Jag är inte säker på att vi vinner mot Burnley, men jag är klart optimistisk. Men ingen kan förvänta sig att det blir en enkel match."

Om skadeläget?

"Varken Sturridge eller Henderson är tillgängliga. Firmino har lite problem, han kände något efter matchen senast och har inte tränat denna vecka. Så vi måste vänta och se."


25 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer