"En fantastisk möjlighet"

Bild till nyheten "En fantastisk möjlighet"
Liverpoolmanagern har förklarat hur han tror att träningslägret i Teneriffa kommer att hjälpa hans trupp inför derbyt mot Everton.

En decimerad trupp bestående av spelare som inte är iväg på uppdrag med sina respektive landslag, som James Milner och Joel Matip, samt akademispelare som Yan Dhanda och Adam Lewis, flög i måndags till Teneriffa.

Några av spelarnas nära och kära har följt med och gruppen ska återvända till Merseyside på fredag - drygt en vecka innan Everton kommer på besök den första april.

Klopp tror att chansen att träna i en annan miljö och samtidigt spendera tid med familjen kommer att ge spelarna en rejäl boost inför slutspurten i Premier League. 

"Spelarna är här eftersom vi måste träna. Det är en fantastisk möjlighet som klubben gav oss, att vi kunde ta med familjerna och att vi kan utnyttja den här tiden med att göra olika saker," sa managern till Liverpoolfc.com

"Idag är den andra dagen för återhämtning. De yngre grabbarna spelade 120 minuter i söndags och de flesta andra spelade 90 minuter, så idag är det återhämtning. Vi kommer ha tre riktigt intensiva träningspass vilket är viktigt, men vi kommer också att ha tid för att umgås med våra familjer."

"Vi har ett par nya spelare sedan vi var här förra året så det är kul att få träffa fruarna och barnen. När vi flög hit igår var humöret på flygplanet på topp. Jag tror vi hade 30-40 barn med oss!"

"Det är fantastiskt att vara här och jag uppskattar att klubben gav oss denna möjlighet."

Klopp fortsatte att prata om de positiva effekterna av att familjerna är med.

"Man kan inte mäta det, men när du tänker på det så tänker man 'ja, det låter rimligt'," sa han

"Vi är riktigt nöjda med detta. Vi tror på saker som det här, vi tror på en bra atmosfär och det är vad vi försöker att skapa. Att familjerna är här hjälper spelarna. Klavans fru och barn är här trots att Ragnar är på landslagssamling, det är riktigt kul."

"Det är inte lätt att ha ett helt normalt privatliv som familj till en professionell fotbollsspelare men det är viktigt att tjejerna känner varandra och vi försöker att göra sådan här saker så ofta som möjligt och alla känner sig bekväma med det."

"Om man känner sig säker, då är det troligare att man kan prestera."


7 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer