Skadorna kostade titeln

Bild till nyheten Skadorna kostade titeln
Jürgen Klopp menar att skador kostade Liverpool en chans till ligatiteln men manar till passion inför den avslutande kampen om topp fyra.

Liverpools trupp är rejält skadedrabbad med spelare som Jordan Henderson, Sadio Mane, Adam Lallana och Danny Ings otillgängliga för spel. Lucas Leiva, Ragnar Klavan och Joel Matip går en kamp mot klockan för att bli spelklara innan söndag. Philippe Coutinho och Daniel Sturridge har även de missat stora delar av säsongen.

Liverpool ligger just nu på en tredjeplats i ligan, nio poäng efter ledande Chelsea. Klopp menar att situationen kunde sett annorlunda ut med lite bättre tur med skador.

"Det gör det inte lätt i många situationer."

"Jag tror att vi alla är överens över att om vi hade kunnat spela med våra 12-13 bästa spelare hela säsongen... Vi är bara sex,sju,åtta poäng från de riktigt intressanta positionerna."

"Det är inte omöjligt att det hade fungerat, men det är inte viktigt nu eftersom vi inte kan veta säkert. Vi kan inte se tillbaka på vad som har hänt. Vi måste istället hitta en fungerande startelva till nästa match."

Trots skadorna har Liverpool krigat till sig två vinster mot Stoke och West Brom i de senaste matcherna. Klopp manar till ännu en krigarinsats från sina spelare och hoppas att de 54 000 fansen på Anfield kan inspirera.

"Vad jag kan säga är att vi verkligen behöver vår passion i en situation som denna," säger Klopp

"Jag sa för några dagar sedan att det inte handlar om att spela den bästa fotbollen, det handlar om resultat."

"Oftast fungerar det om vi har en bra plan, men passionen är otroligt viktig."

"Vi behöver all passion från läktaren. Det är Anfield. Vi har haft två bortamatcher i rad. Det känns som åtta veckor sedan vi spelade här. Nu är vi tillbaka."

"Det är Crystal Palace, söndag eftermiddag, så låt oss göra vårt bästa i matchen. Det börjar med signalen från domaren, men om vi kan starta med atmosfären runt matchen skulle jag bli riktigt glad. Det skulle vara uppskattat om publiken är på absolut bästa humör, det vore härligt."

Kritiker har pekat på Klopps långa skadelista och menat att det är på grund av den intensiva spelstilen. Klopp menar att bevisen pekar på att skadorna inte alls har något med intensiteten att göra.

"Titta på skadorna som vi har haft, det är inte så många muskelskador vilket är de skador som tyder på för hög intensitet," sa han

"Vi har inte den hårdaste träningen under den här perioden av säsongen. Det handlar om individuella situationer."

"Vi har hållit tillbaka Roberto Firmino under de senaste veckorna, vi har låtit honom stå över träningar för att bli fräsch igen. Det är inte så att vi tränar för hårt."

"Om det händer under en match är det annorlunda. Lucas fick en smäll, inte så allvarlig, han spelade till slutet, har lite problem nu. Det var liknande med Joel, han sa inte ens något, men det var en muskelskada."

"Ragnar fick en smäll på träning, han blir inte borta så länge. Phil och Sadio, de längre skadorna, ni såg vad som hände och det handlade inte om intensitet, det handlade om närkamper."

"Det går inte riktigt att... det bästa ordet för att beskriva läget är otur."

Eftersom Manchester City spelar semifinal i FA-cupen till helgen har Liverpool chansen att öka avståndet mellan lagen till fem poäng.

Klopp fick frågan om hur anmärkningsvärd bedrift det skulle vara att lyckas nå en plats bland de fyra främsta trots skadorna laget har haft under säsongen:

"Det är inte jag som ska bedöma det. Jag tänker inte på det."

"Jag får all information om spelarnas tillgänglighet och skadeläge via e-post hemma eller "face to face" på Melwood. Om en spelare inte är tillgänglig tänker jag inte mer på det för då kan jag ändå inte använda honom i nästa match eller träning eller så."

"Mitt jobb är att använda alla resurser, alla spelare vi har. Det är vad jag har sagt sedan dag ett."

Källa: Echo


38 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer