"Ge Can nytt kontrakt nu"

Bild till nyheten "Ge Can nytt kontrakt nu"
James Pearce tror att det är en tidsfråga innan den tyske mittfältsmotorn skriver nytt långtidskontrakt. "Han är den spelare som sett till att hålla Champions League-drömmen vid liv de senaste veckorna", skriver Echo-reportern.

Tidigare under säsongen har kvartetten Philippe Coutinho, Joe Gomez, Adam Lallana och Dejan Lovren tecknat nya avtal med LFC. Näst på tur står Emre Can.

Diskussioner pågår mellan klubben och Cans representanter och det finns, enligt välinformerade reporten James Pearce, ingen anledning att fortsätta att hala ut på förhandlingarna.

Att de strandade i januari är fullt förståeligt. Dels var klubben och agenten inte överens om veckopengen och dels fanns det viss oenighet kring kontraktslängden.

Kort sagt ansåg inte Liverpool just då att Can, vars nuvarande kontrakt löper ut den 30 juni 2018, visat tillräckligt för att ta klivet upp bland de bäst betalda spelarna i klubben. 

Hans form fram till jul var minst sagt diskutabel. Problem med en svårläkt vadmuskel gjorde att Emre hade svårt att ta en plats och han startade bara åtta PL-matcher innan nyår.

Så sent som i mars gick Can själv ut och hävdade att "det inte handlar om pengar" och att han "hoppas spela för Liverpool i många år framåt."

Så vad mer kan ha förhalat dealen fram till idag? Kanske, skriver Pearce, handlar det om att Can själv varit osäker på vilken roll han har i Jürgen Klopps framtida lagbygge? Kanske är han rädd för att bli en truppspelare?

Trots allt lämnade han Bayern München som 19-åring för Bayer Leverkusen för att han var desperat efter mer speltid.

Oavsett om det handlar om pengar eller speltid, så står det nu helt klart att Emre Can har funnit formen. Måndagens fantastiska mål mot Watford kom inte direkt som en blixt från klarblå himmel, med tanke på att hans stigande form under de senaste veckorna. 

Han ståtar nu med fem mål den här säsongen, jämfört med ett enda mål under sina två första säsonger i Liverpooltröjan.

Emre Can spelar dessutom helt utan smärtor i vadmuskeln och är mer rörlig och aggressiv. Han ser också mycket kvickare ut.

Han har dessutom spelat riktigt bra både i rollen som sittande mittfältare framför backlinjen och i en mer kreativ och attackerande roll.

Klopp har också uppmanat honom att våga gå framåt oftare och skapa oreda i straffområdet. Can har replikerat med två viktiga segermål mot Burnley och Watford.

Liverpool har förlorat några tunga namn de senaste månaderna; kaptenen Jordan Henderson har inte spelat sedan februari, Adam Lallana har just gjort comeback efter fem veckor på sidlinjen och Sadio Mané tvingades kliva av mot Everton med en knäskada och har spelat färdigt för säsongen.

Under tiden har Can tagit på sig en ledarroll och sett till att hålla Champions League-drömmen levande. Hans närvaro i laget har aldrig varit större eller viktigare än nu – och kanske är han på väg att leva upp till den "Rolls-Royce"-spelare han beskrevs som av förre managern Brendan Rodgers när han köptes från Bayer Leverkusen sommaren 2014.

TV-bilderna i måndags kväll talade också sitt tydliga språk, då Can direkt sökte upp Jürgen Klopp efter konstmålet mot Watford. Det finns starka band mellan duon. 

Can har utvecklats under sin landsman och man får – skriver Pearce – känslan av att det finns ännu mer att plocka fram. 

Tysken befinner sig på exakt rätt ställe för att sin fortsatta utvecklingen och Can kan mycket väl bli en spelare som Klopp bygger sitt framtida lag kring. 

Förra veckan fick Dejan Lovren nytt kontrakt och löneförhöjning till £100 000 i veckan. Emre Can har visat han definitivt bör tillhöra samma kategori av spelare, avrundar James Pearce.

Håller du med? Har Can gjort sig förtjänt av ett nytt långtidskontrakt? Är han en spelare som Klopp bör bygga laget kring inför nästa säsong?


9 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer