Klopp : "Vi kan hantera pressen"

Bild till nyheten Klopp : "Vi kan hantera pressen"
Jürgen Klopp insisterar att hans Liverpool kan klara av pressen som är en del av kampen om topp fyra.

Inför helgens matcher så ligger Liverpool trea i tabellen, tre poäng före Manchester City och fyra poäng före Manchester United.

Liverpool förlorade två finaler förra säsongen och åkte ut i semifinalen i Ligacupen denna säsong, men Klopp menar att Liverpool är tillräckligt mentalt starka för att få jobbet gjort och säkra en plats i Champions League.

"När jag har varit här har vi förlorat en semifinal," sa Klopp

"Vi spelade mycket bra mot Manchester City i Ligacupen förra året, det handlade inte om att vi inte kunde hantera pressen. Vi förlorade på straffar, men det handlar inte alltid om att misslyckas mentalt, vad skulle man annars säga om Englands lag genom åren."

"De flesta skulle säga att det handlar mer om tur än om press. Vi hade semifinalen i Europa League mot Villareal där vi hanterade pressen på ett fantastiskt sätt."

"Vi pratar om en match och glömmer bort fem-sex matcher där vi har klarat av pressen väldigt bra."

"Såhär långt har jag inte sett några tecken på att vi inte kan hantera press. Jag tycker nästan att vi är som bäst när vi är under press. Kanske inte alltid, men mestadels."

Med tre matcher kvar på säsongen har Liverpool redan spelat ihop 69 poäng i Premier League - nio mer än under hela förra säsongen.

"Jag har inte varit här tillräckligt lång tid men det är lite såhär: Liverpool startar alltid säsongen med de högsta drömmarna, och när det ser ut som att det inte går att uppnå så säger alla 'Inte igen!'

"Det har funnits perioder under denna säsong där det har varit tufft men vi har fortsatt kämpa som ett lag. När vi har förlorade kom vi tillbaka. Vi har tagit oss igenom tuffa matcher - West Brom, Stoke, Watford. Det är det här jag menar när jag pratar om utvecklingen för hela klubben."

"Vi är fortfarande en ganska ny grupp. Inte så ny så att det inte förväntas något av oss, det måste finnas förväntningar. Vi har en massa förväntningar men nu är det dags att verkligen gå för det."

"Om det inte fungerar så får vi prata om vad som måste förändras efter säsongen, men vi har de tuffaste konkurrenterna."

"Det finns bättre lag i Tyskland och Spanien men inget av de lagen är så tarva för den här typen av framgångar som våra konkurrenter här. De krigar med allt de har."

"Tvivel hjälper inte. Dåligt humör, dålig stämning, tvivel från utsidan - det gör allting svårare. Vi är i en position där allt är möjligt så låt oss kämpa för det."

"Jag är inte säker hur alla tänkte innan säsongen. Några tänkte säkert att vi skulle vinna ligan, jag är säker på att några tänkte att under topp fyra är inte okej, utan att tänka på vilka lag som kämpar om samma sak. Nu är vi i den position vi är och vi vill behålla den eller till och med förbättra den."

Källa: Liverpoolfc.com 


10 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer