Danny Ward straffhjälte

Bild till nyheten Danny Ward straffhjälte
Walesaren stor hjälte när Huddersfield Town säkrade en plats i Premier League.

Danny Ward har haft en fantastisk säsong på lån i Huddersfield Town. 23-åringen är en stor anledning till att "The Terriers" kunde säkra Premier League-spel för första gången på 45 år.

Huddersfield tog sig an Reading i play-off finalen på Wembley i eftermiddag. Matchen i sig bjöd inte på så mycket i underhållningsvärde men det fanns hela tiden en förväntansfull spänning som man kan förvänta sig i en match av den här magnituden. 

Efter 120 spelade minuter var det fortfarande mållöst i London och straffar krävdes för att separera lagen. Ward släppte de första tre straffarna och kunde se den fjärde flyga över ribban. Walesaren gissade sedan rätt och slängde sig till vänster för att vackert rädda Jordan Obitas straff. Christopher Schindler satte den efterföljande straffen och säkrade därmed uppflyttning för Huddersfield. 

Ward spelade 46 matcher för Huddersfield Town den här säsongen och var en viktig pusselbit i David Wagners lagbygge.

Detta innebär nu också att Jürgen Klopp kommer att ställas mot sin mycket goda vän David Wagner vid minst två tillfällen nästa säsong. Det ryktas att Wagner vill ha Danny Ward på lån även nästa säsong och att få en full säsong i Englands toppskikt kan vara värdefullt för walesarens utveckling. 

Den förre Liverpoolförsvararen Tiago Ilori startade för Reading och spelade alla 120 minuter.


8 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer