Marcos Silva var den som lånade Lazar Markovic till Hull City under förra säsongen. Hull klarade inte att spela till sig nytt kontrakt, men Silva stannar i Premier League som tränare för Watford och vill nu arbeta med Markovic igen.

Denna gång ska det dock handla om en permanent övergång. Enligt välinformerade Chris Bascombe i Telegraph hoppas Liverpool kunna få tillbaka stora delar av de 20 miljoner pund som krävdes för att få loss spelaren från Benfica.

Zenit St. Petersburg ska också följa situationen noggrant och ett gäng klubbar från Portugal ska ha kontaktat Liverpool.

Liverpool ska också vara sugna på att sälja Alberto Moreno. Det ska finnas intresse från de båda Milano-klubbarna men en övergång tillbaka till Spanien är också troligt. Liverpool värderar Moreno till 12 miljoner pund.

En tredje spelare som ser ut att lämna Liverpool i sommar är Mamadou Sakho.

Efter ett lyckat lån till Crystal Palace är London-klubben intresserade av att göra övergången permanent, något som i dagsläget inte ser ut att bli verklighet då Palace inte är beredda att möta kravet på 30 miljoner pund. En annan faktor som påverkar en eventuell övergång för Sakho är att han önskar att spela i Champions League.

Källa: Liverpool.no