Joel Matip kom gratis från Schalke under förra sommaren. För Liverpool blev det 31 framträdanden i alla tävlingar och han var en viktig del i att de röda lyckades sluta på den värdefulla fjärdeplatsen i Premier League.

Matips debutsäsong imponerade på en viss mittback från Danmark, Daniel Agger. Dansken spelade hela åtta och en halv säsonger för Liverpool.

"Jag tycker att han gjorde det bra. Första säsongen är alltid tuff, inte bara för försvarare utan för alla spelare," sa Agger till Liverpoolfc.com

"När du spelar din första säsong i Premier League handlar det om att anpassa sig, vissa gör det snabbare än andra."

"Jag tycker att han klarade av det på ett ganska bra sätt. Han kommer att lära av den här säsongen, det är jag säker på. Det kan han använda under kommande säsong."

"För att spela för Liverpool måste du prestera kontinuerligt och det kan man bara se efter ett par säsonger."

"Hans första säsong har helt klart varit bra och jag tycker att han kan vara nöjd."

Matip gjorde sitt första och hittills enda mål för klubben mot Crystal Palace i oktober. Något han kanske är besviken över då han gjorde betydligt fler mål i Schalke.

Agger, som själv gjorde en del mål under sin karriär, menar dock att mål från mittbackarna får ses som en bonus.

"Det är klart att alla spelare vill göra mål. Det spelar ingen roll om du är anfallare eller försvarare, du vill alltid göra mål."

"Men såklart är hans huvudsakliga uppgift att försvara och hålla nollan i matcherna, det är det viktigaste."

Agger som var en del av det Liverpool som nådde Champions League-finalen 2007 är mycket glad över att klubben är tillbaka i turneringen.

"Vi pratade om det hela säsongen. Champions League är den viktigaste turneringen att vara en del av," förklarade Dansken.

"Det är där spelarna vill vara, och för att attrahera nya spelare -bra spelare - måste man vara där."

"Och för spelarna som redan är där kommer de erfarenheter de skaffar sig hjälpa dem i det långa loppet."