"Liverpools startelva är bra nog att vinna mot vem som helst, det såg vi i de stora matcherna förra säsongen," sa Carragher till Liverpoolfc.com

"Men i det stora hela, speciellt i januari, så syntes det att truppen inte var tillräckligt stark. Detta måste man göra något åt."

"Samtidigt gäller det att man inte bara köper in truppspelare, det gäller att man köper spelare för startelvan. Om man får in 3-4 spelare som går in i startelvan så betyder det att några från förra säsongens startelva förpassas till bänken vilket ger en betydligt starkare bänk. Det handlar inte bara om antalet spelare i truppen. Det handlar om att hitta kvaliteten - spelare som kan gå rätt in i laget."

Liverpool kommer under nästa säsong kämpa på fyra fronter vilket kommer att betyda mer rotation på spelare.

"Förra säsongen fanns det mycket tid till vila, men nu kommer det krävas rotation bland spelarna."

"Det är inte lätt att hitta den rätta balansen, att ta ut rätt spelare i rätt tid. Det kräver skicklighet.  Det kommer att vara mycket viktigt, speciellt om vi tar oss till Champions League."

"När man ska spela på lördagen igen, då finns det inte mycket tid till vila och återhämta sig."

"Klopp visade detta under förra säsongen. Stoke borta till exempel, otroligt viktig match men trots det så är Coutinho och Firmino på bänken, de var inte redo fysiskt."

"Om någon inte är i form för att spela så kommer han inte att spela dem. Han behöver en stor trupp så att han kan rotera."

I Augusti är det dags för Liverpool att spela de så viktiga kvalificeringsmatcherna till Champions League. Carragher är optimistisk och tror att Klopps mannar ska klara av att ta steget in i gruppspelet.

"Det blir tuffa matcher. Vi vet vad som står på spel, men det är likadant för motståndarna också. Det är alltid osäker i början av säsongen när man fortfarande är en bit från toppformen."

"Nerverna kommer också att spela en stor roll. Spelarna vet vad som står på spel. Man har kämpat hela säsongen för att komma topp fyra. När säsongen är över känns det som att man har nått målet, men egentligen är det inte så. Det är fortfarande två matcher kvar att spela."

"Oavsett motståndare så kommer det att bli svåra matcher."

"Vi har inte varit med i Champions League så ofta under de senaste åren, men nu krävs det att man försöker att bli en del av turnering år efter år. Det måste vara det minsta kravet, så som det var när vi spelade."

"Dock är det svårare nu, konkurrensen är tuffare nu än när jag själv spelade, det måste jag inflika. Det är stort att komma dit, men det får inte bli en engångshändelse som det blev förra gången."

"Vi måste göra allt för att vara en del av turneringen, år efter år."